Nico Rosberg: Kausi päättyi upeasti

Williams-tallin kuljettaja Nico Rosberg päätti F1-kautensa Brasiliassa neljänteen sijaan. Rosberg oli kisan sujumiseen enemmän kuin tyytyväinen.

- Tämä oli mitä loistavin tapa päättää kausi! Neljäs sija on paras F1-urallani ja siitä saadut viisi pistettä sinetöivät yhdeksännen sijani kuljettajien sarjassa ja tallin neljännen sijan valmistajien sarjassa, iloitsi Rosberg.

Rosberg kertoi nauttineensa kisasta Interlagosin radalla. Williamsin rohkea kilpailustrategia osoitti sunnuntaina toimivuutensa.

- Kilpailussa oli hauska ajaa, kiska FW29:n balanssi oli kunnossa koko ajan. Kävin kisan aikana useitakin jännittäviä taisteluja. Kisastrategiamme oli aggressiivinen, minkä johdosta keskimmäinen stinttini oli 31 kierroksen mittainen. Se oli kova paikka renkaille, mutta saimme strategian silti toimimaan, kertoi Rosberg.

Williams-kuski kävi sijoituksista kovia taisteluja BMW:n Nick Heidfeldin ja Robert Kubican kanssa.

- Molempien BMW-autojen lyöminen oli hienoa, koska tämä antoi selvän esimerkin edistymisestämme FW29:n kanssa viimeisten kuukausien aikana. Minulla oli Robertin kanssa kovaa vääntöä kisan loppukierroksilla. Ensin hän ohitti minut, mutta iskin onnistuneesti takaisin kolme kierrosta ennen kisan loppua, kertoi Rosberg.

Rosberg on kokonaisuutena tyytyväinen kauteensa. Williams on parantanut tasoaan selvästi viime kauden jälkeen.

- Meillä on aihetta juhlaan, koska Williams-tallille kausi on ollut onnistunut. Tallin FW29-auto antoi minulle mahdollisuuden esittää taitojani ratin takana. Aika-ajoissa pääsin kymmenen sakkiin 11 kertaa, ja keräsin pisteitä seitsemässä kisassa. Voin siis olla tyytyväinen asioiden sujumiseen, summasi Rosberg.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat