Nico Rosberg harkitsi tarjoutuvansa Valtteri Bottaksen rinnalle – tarkempi harkinta osoitti suunnitelman mahdottomuuden: "Ei mitään mahdollisuutta"

Kun Lewis Hamiltonille tehty koronatesti antoi viime kauden lopulla positiivisen tuloksen, Mercedes joutui etsimään Sakhirin GP:hen tuuraajan seitsenkertaiselle maailmanmestarille. Valinta kohdistui tallin tulevaan kuljettajaan, George Russelliin, mutta myös ex-kuljettaja Nico Rosberg ehti hetken aikaa miettiä, pitäisikö hänen tarttua puhelimeen.

Rosberg ajoi Mercedeksellä vuodesta 2010 vuoteen 2016, joten talli ja sen toimintatavat olivat saksalaiselle hyvinkin tutut.

Uran päättymisestä oli joulukuussa 2020 kulunut kuitenkin jo neljä vuotta, joten mitä enemmän Rosberg asiaa harkitsi, sitä varmempi hän oli siitä, ettei hänellä olisi enää mitään mahdollisuuksia.

– En olisi ollut fyysisesti enää kykenevä siihen. Ei mitään mahdollisuutta, Rosberg sanoi toisen ex-kuskin Jenson Buttonin Youtube-kanavalla Motorsport Week -sivuston mukaan.

– En olisi selviytynyt kahta kierrosta pidempään siinä autossa. Käteni olisivat jäykistyneet, sormeni... En varmasti olisi pystynyt pitämään kiinni ohjauspyörästä enää kahden kierroksen jälkeen, puhumattakaan siitä, että pääni olisi retkahtanut jarrutuksissa jalkojeni väliin, kun en olisi jaksanut kannatella sitä.

– G-voimat ja se, miten eri lihaksia täytyy kehittää, on aivan äärirajoilla. Ajattelin sitä, ja se ei ollut fyysisesti mitenkään mahdollista.

Russell säväytti Mercedeksen ratissa välittömästi. Hän oli Sakhirin GP:n aika-ajoissa toinen, vain 0,026 sekuntia hitaampi kuin Valtteri Bottas. Itse kilpailussa Russell olisi voinut vaikka voittaa, mutta hän menetti mahdollisuudet ykkössijaan Mercedeksen varikkomokan ja viimeisillä kierroksilla tulleen rengasrikon takia.

Lue myös:

    Uusimmat