Suomalainen yllätystehoilija NHL:n kummajainen – tekee osumansa poikkeuksellisella tavalla

Jos haluaa maalin, Montreal Canadiensin Joel Armia kannattaa heittää mieluummin alivoimalle kuin ylivoimalle. 

Joel Armia teki hienot tehot 2+1 Buffalo Sabresia vastaan. Hän oli ottelun hahmo, vaikka Sabres voitti jatkoajalla 5–4. 

Armia näytti parasta osaamistaan 1–1-tasoituksessa avauserässä alivoimalla. Hän riisti kiekon Sabresin puolustajalta Rasmus Dahlinilta keskialueela ja ehti vielä itse takatolpalle maalintekoon. 

Canadiensin 2–1-johtomaaliin ylivoimalla hyvän syötön maalin takaa tarjosi Sabresin Rasmus Ristolainen

The Athletic nosti artikkelissaan esiin Armian erikoiset tilastot erikoistilanteissa. Hän on tehnyt urallaa 296 ylivoimaminuutin aikana kolme maalia. Sen sijaan alivoimalla hän on tehnyt 303 minuutin aikana seitsemän maalia. 

Armian ylivoimatehoja tarkastellessa on tosin otettava huomioon, että hän on ollut usein ylivoiman "haalarimiehenä", jonka tehtävänä on taistella irtokiekkoja kulmissa omille. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Kolmannen kategorian mies

Toimittaja Marc Dumont huomautti, että Armialla on potentiaalia tehdä paljon enemmän kuin 29 pistettä, joka on hänen NHL-uransa ennätys. Armia on hänen mielestään selkeästi 2,6 miljoonan dollarin vuosipalkan arvoinen. 

– Jotkut pelaajat ylittävät itsensä ja jotkut eivät saa esiin potentiaaliaan. Jotkut pelaavat keskimääräistä (odotusarvoa) paremmin, mutta silti ne jättävät olon, että haluaisit enemmän. Armia kuuluu siihen kolmanteen kategoriaan, Dumont kirjoitti. 

Armia on pelannut NHL-urallaan 239 ottelua, joissa hän on tehnyt tehopisteet 39+42=81.

Lue myös:

    Uusimmat