NHL:ssäkin pelannut ruotsalaisvahti teki mullistavan elämänmuutoksen – "Se avasi silmäni"

NHL:ssäkin useamman kauden urallaan pelannut ruotsalaisvahti Jhonas Enroth teki keväällä suuren elämänmuutoksen, kun hän ryhtyi täysin vegaaniksi.

32-vuotias Enroth teki tänä keväänä suuren elämänmuutoksen. NHL:ssä, KHL:ssä ja Ruotsin maajoukkueessakin meritoitunut maalivahti muutti ruokavalionsa täysin ryhtymällä vegaaniksi.

– Minulle tuli tänä keväänä tunne, että haluan testata tätä kunnolla. Nähdä, kuinka se vaikuttaa fyysiseen oloon ja jääkiekkoon. Olen ollut aika lailla täysin vegaani nyt neljän kuukauden ajan, Enroth kertoo Expressenin haastattelussa.

Uusi ruokavalio ja elämänmuutos on herättänyt myös joukkuetovereiden uteliaisuuden. Enroth myöntää, että ruokavalion muutos on vaikuttanut hänen peliuraansa positiivisella tavalla. Pienet vaivat ovat vähentyneet huomattavasi ja olokin on virkeämpi.

– NHL:ssä aamut olivat yleensä haastavia ja aamutreenit saattoivat olla hankalia. Nyt tunnen todella eron. Kärsin nykyään paljon vähemmän tulehduksista ja muista, Enroth sanoo.

Dokumentit havahduttivat elämänmuutokseen

Ennen kevättä Enroth söi vielä lihaa siinä missä muutkin, mutta ajatus elämänmuutoksesta on kypsynyt ruotsalaisvahdin päässä hiljalleen. Lopullinen kipinä syttyi televisiosta katsottujen dokumenttien myötä.

– Kuulin kaikkia raportteja ilmastonmuutoksesta ja kasvihuoneilmiöstä, joten aloin katsoa dokumentteja. Se avasi silmäni siitä, kuinka oikeasti elää eri tavalla, Enroth kuvailee.

Lihansyönti jäi keväällä kokonaan pois Enrothin ruokavaliosta.

– Minulle kyse on pääosin siitä, että minusta on väärin tappaa ja syödä eläimiä vain siksi, että joku voisi saisi hampurilaisen, Enroth sanoo.

Pian alkavalla kaudella Örebrota edustava Enroth tiedostaa kuitenkin, ettei tilanne ole niin mustavalkoinen, miltä se saattaa ulospäin kuulostaa.

– Tämä on kuitenkin monimutkainen juttu, koska esimerkiksi patjoissani on nahkaa. En siis voi sanoa muille, mitä tehdä. En tyrkytä elämäntyyliäni muille, enkä valvo, syövätkö muut punaista lihaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja