NHL-seura pomputteli suomalaistulokasta – asiantuntija avasi poikkeuksellisen kikkailun taustoja

3:56
Perjantaiaamun Tulosruutu kertoi Patrik Laineen ja Sebastian Ahon uroteoista

NHL:n korona-ajan yksi erikoisuus on niin sanottu ”taxi squad”, jossa on kuusi pelaajaa (maalivahti ja viisi kenttäpelaajaa), jotka eivät mahdu joukkueen kokoonpanoon. Toronto Maple Leafsin Mikko Lehtonen on yksi kyseiseen varamiehistöön kauden alussa kuuluvista pelaajista.

Taxi squad mahdollistaa monenlaista kikkailua, ja siitä on jo saatu esimakua Torontossa. The Athleticin James Mirtle kirjoitti torstaina sosiaalisessa mediassa asiasta, kun Maple Leafsin Aleksandr Barabanov passitettiin taxi squadiin.

Lehtonen taas tuli samalla hetkeksi Maple Leafsin mukaan, vaikkei seuralla ollut aikomusta peluuttaa häntä perjantain ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

Mirtle selitti kuviota Twitterissä.

– Tämä on puhtaasti palkkakattoon liittyvä kikka, jotta Mikko Lehtonen voidaan nostaa ylös ja saamaan NHL-palkkaa. Barabanovin uskotaan pelaavan perjantaina, Lehtosen ei. Tulemme näkemään paljon erikoista palkkakattokikkailua tällä kaudella, kirjoitti NHL-toimittaja.

Lehtosella on kaksisuuntainen sopimus, ja hän saa taxi squadissa ollessaan "AHL-palkkaa". 

Mirtlen ennustus osui kohdilleen: Barabanov luisteli perjantaina Maple Leafsin nelosketjussa, ja Lehtonen istui jälleen taxi squadissa.

Barabanov ja Lehtonen ovat molemmat pelaajia, joita Maple Leafs voi siirrellä laittamatta heitä siirtolistan (waivers) kautta.

Katso twiitti alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja