NHL-pomo lataa suuria odotuksia Juuse Saroksen niskaan – "Hänellä on paljon todistettavaa"

Nashville Predatorsin GM David Poile odottaa suomalaisvahti Juuse Saroksen osoittavan tulevalla kaudella, että tämä on valmis NHL:n ykkösvahdiksi.

Upeasti viime kaudella pelannut Saros solmi hiljattain nelivuotisen jatkosopimuksen Nashvillen kanssa. Saros torjui päättyneellä kaudella 92,7 prosentin varmuudella, mikä teki Nashville-johtoon suuren vaikutuksen.

– Juuse on todistanut olevansa yksi NHL:n parhaista nuorista maalivahdeista. Olemme erittäin mielissämme, että hän on ykkösvahtimme vuosiksi eteenpäin, Nashvillen GM David Poile toteaa NHL:n sivuilla.

Tulevalla kaudella Saros astuu ensimmäistä kertaa NHL-urallaan kiistattoman ykkösvahdin saappaisiin. Aiempina kausina Saroksen mentorina ja tukena toiminut Pekka Rinne lopetti uransa, joten 26-vuotiaan suomalaisvahdin on noustava nyt yksin valokeilaan.

Poile painottaa, että Saroksen on nyt sementoitava paikkansa NHL:n huippuvahtien joukossa.

– Nyt on hänestä kiinni, onko hänestä todella ykkösvahdiksi. Hänellä on vielä paljon todistettavaa. Tämä on hänen ensimmäinen vuotensa ilman Pekkaa. Hänet laitetaan pelaamaan enemmän pelejä kuin hän on koskaan pelannut. Ja tietystikin, kun haluamme olla pudotuspelijoukkue, meidän ykkösvahtimme on oltava apunamme myös pudotuspeleissä, Poile painottaa.

– Hänellä on paljon todistettavaa, mutta olen melko luottavainen siitä, että hänestä tulee todella vahva maalivahti, joka perii Pekan ykkösvahdin viitan.

Lue myös:

    Uusimmat