NHL:n yön suomalaiset: Aleksander Barkovilla historiallisen ruma ilta

Henri Jokiharju kommentoi Arizona-peliä: Paikkoja tuli aika hyvin 2:07
Henri Jokiharju kommentoi Buffalo Sabresin ja Arizona Coyotesin välistä ottelua.

Aleksander Barkoville tilastoitiin jääkiekon NHL:ssä historiallisen ruma ilta, kun hänen edustamansa Florida Panthers otti Vancouver Canucksilta lukua maalein 2–7.

Plusmiinustilasto muodostuu tehtyjen ja päästettyjen maalien erotuksesta pelaajan ollessa kentällä. Mukaan ei kuitenkaan lasketa ylivoimalla tai rangaistuslaukauksilla tehtyjä tai alivoimalla päästettyjä maaleja. Tehopisteittä jääneen ja yhden jäähyn istuneen Barkovin plusmiinustilasto painui Vancouver-ottelussa lukemaan -4.

Vakaasta kahden suunnan suorittamisestaan tunnettu suomalaistähti oli pelannut aiemmin NHL:ssä huonoimmillaan -3:n iltoja.

Neljä pykälää pakkaselle painuneeseen otteluun ehti vieriä vuosia. Barkov aloitti NHL:ssä kaudella 2013–14, ja ottelu oli hänelle taalaliigan runkosarjassa 425:s. Lisäksi hän on pelannut kuusi pudotuspeliottelua.

Barkovin tämän kauden plusmiinussaldo oli ennen tätä iltaa 0, joten koko kauden lukema on nyt 12 ottelun jälkeen -4.

Vaikuttaa siltä, ettei Barkov ole täydessä iskussa; hän ei ole viikon takaisen loukkaantumisensa jälkeen pelannut yhdessäkään neljässä ottelusta yli 20 minuuttia.

Vancouverin Elias Petterson ja Alexander Edler syöttivät kumpikin Floridaa vastaan kolme osumaa. J. T. Miller iski Canucksille kaksi maalia.

NHL:n suomalaistilastot ma-ti-yönä:

 Vancouver - Florida 7-2
 Barkov      FLA 0+0 -4 2 1 - 16.36

 Buffalo - Arizona   2-3 vl.
 Jokiharju   BUF 0+0  0 0 4 - 17.47
 Ristolainen BUF 0+0  0 0 0 - 25.18
 Raanta      ARI luukkuvahti

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat