NHL:n ykkösvaraus solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen

Kesäkuun varaustilaisuudessa toisena varattu Levshunov ja kolmantena varattu Sennecke solmivat niin ikään kolmivuotiset sopimukset seurojensa kanssa.

Jääkiekon NHL:n tämän vuoden ykkösvaraus Macklin Celebrini on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen San Jose Sharksin kanssa. Liigan verkkosivujen mukaan sopimuksen rahallista arvoa ei ole kerrottu.

– Macklin ei ole vain erityinen pelaaja jäällä, vaan hän on myös itsevarma ja älykäs nuori mies sen ulkopuolella, Sharksin GM Mike Grier sanoi nhl.comin mukaan.

– Hänen taitojensa ja jääkiekkotajunsa yhdistelmä on harvinainen, ja olemme erittäin varmoja, että hän on valmis siirtymään kokopäiväiseksi NHL-pelaajaksi. Emme voisi olla innostuneempia siitä, että Macklin liittyy virallisesti Sharksin organisaatioon kaudeksi 2024–2025.

Sharks varasi 18-vuotiaan kanadalaislupauksen liigan varaustilaisuudessa kesäkuun lopulla. Supertähdeksi ennustettu keskushyökkääjä on pelannut Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa Bostonin yliopiston joukkueessa.

Nuorukainen oli ollut vielä varaustilaisuuden jälkeen epävarma siitä palaisiko hän syksyllä Bostoniin vai lähtisikö heti ammattilaisuralle.

Tämän kesän varaustilaisuuden kakkos- ja kolmosvaraus ovat saaneet niin ikään solmittua kolmivuotiset sopimukset omien seurojensa kanssa.

Tilaisuudessa toisena varattu puolustaja Artjom Levshunov teki sopimuksen Chicago Blackhawksin ja kolmantena varattu hyökkääjä Beckett Sennecke puolestaan Anaheim Ducksin kanssa. Levshunov ja Sennecke ovat Celebrinin tavoin 18-vuotiaita.

 

Lue myös:

    Uusimmat