NHL:n pudotuspeliparit ovat selvillä – toisen kierroksen kruununa kutkuttava suomalaiskohtaaminen

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen varsinainen kierros saatiin päätökseen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa. Pudotuspelien toisella kierroksella nähdään suomalaistähtiä vilisevä ottelupari, kun Colorado ja Dallas kohtaavat.

Philadelphia ja Vancouver lunastivat viimeisinä joukkueina paikkansa pudotuspelien toisella kierroksella. Philadelphia kaatoi Montreal Canadiensin 3–2 ja Vancouver jyräsi St. Louisin 6–2. Molemmat jatkavat pudotuspeleissä voitoin 4–2.

Philadelphia saa seuraavalla kierroksella vastaansa Leo Komarovin edustaman New York Islandersin. Vancouver puolestaan kohtaa Vegas Golden Knightsin.

Kahdessa muussa otteluparissa iskevät yhteen Tampa Bay Lightning ja Boston Bruins sekä Colorado Avalance ja Dallas Stars. 

Suomalaisittain odotukset kohdistuvat erityisesti Avalanchen ja Starsin väliseen sarjaan.

Dallasin Miro Heiskanen on säkenöinyt läpi pudotuspelien. Suomalainen johtaa puolustajien pudotuspelien pistepörssiä ja on koko pistepörssin kolmosssijalla. Heiskanen on napsinut yhdeksässä pelaamassaan ottelussa 3+9=12 pistettä ja pelaa Dallasin alakerrassa huimia minuutteeja illasta toiseen.

Heiskasen lisäksi Dallasilta löytyy suomalaisosaamista ratkaisurooleista. Luottopakki Esa Lindell kellottaa ottelusta toiseen noin 25 minuutin peliaikoja ja Roope Hintz puurtaa tunnollisesti keskikaistalla. Myös Joel Kiviranta on saanut vastuuta kahdessa ottelussa pudotuspeleissä.


Coloradon suomalaiset eivät kalpene vastustajiensa edessä. Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi ovat kantaneet Avalanchen paidassa tulosvastuuta. Rantanen löytyy pudotuspelien pistepörssistä sijalta 10 kahdeksassa ottelussa syntyneillä tehoilla 3+7. Donskoikin on onnistunut mainiosti, kuusi ottelua ovat tuoneet pisteet3+3.

Colorado ja Dallas aloittavat pudotuspelien toisen kierroksen lauataina. Sunnuntaina ovat vuorossa Tampa Bay ja Boston sekä Vegas ja Vancouver. Philadelphia ja New York Islanders aloittavat sarjansa maanantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja