Ässät kiinnitti meritoituneen ruotsalaispuolustajan – "Hän ei olisi normaalissa tilanteessa ollut saatavilla tähän sarjaan"

Ruotsalaispuolustaja Andreas Borgman, 25, siirtyy Porin Ässiin vuoden mittaisella sopimuksella. Seura tiedotti asiasta tiistaina aamupäivällä

Toronto Maple Leafsissa 48 NHL-ottelussa 11 tehopistettä tehnyt Borgman pelasi viime kaudella AHL:ssä 53 ottelua tehoin 2+14.

– Andreas Borgman on ehdoton huippupelaaja Liigaan. Ollakseni rehellinen, hän ei olisi normaalissa tilanteessa ollut saatavilla tähän sarjaan. Olemme tyytyväisiä, että pitkien keskusteluiden jälkeen hän valitsi Ässät ensi kauden seurakseen. Meillä oli oikea rooli vapaana ja kärsivällisyys palkittiin, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

– Halusimme ison roolin puolustajan, joka pystyy pelaamaan vahvaa peliä kahteen suuntaan ja laadukkaasti sekä ylivoima- että alivoimapeliä.

Ruotsin maajoukkuettakin neljän ottelun verran edustanut pelaaja on voittanut urallaan AHL:n ja Ruotsin mestaruuden.

Sopimukseen sisältyy joulukuun 15. päivään asti ulottuva NHL-optio.

– Andreas on vahva, hyvä kamppailija ja kova taistelija puolustuspäässä. Hän lukee peliä hyvin, pystyy rytmittämään peliä ja auttaa meitä hyökkäyspelissä, Kerttula kuvaili.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja