NHL-megatähti sai pelikieltoa ja yli 100 000 dollarin sakot – seura raivostui: "Olemme täysin eri mieltä"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä koko sarjan isoimpiin tähtiin kuuluva Connor McDavid on saanut kurinpidolta kahden ottelun mittaisen pelikiellon.

Edmonton Oilersin kapteeni taklasi New York Islandersin puolustajaa Nick Leddyä päähän joukkueiden välisessä kohtaamisessa.

Kyseisessä tilanteessa Leddy oli kyyryasennossa, sillä hän ampui kiekon maalia kohden juuri kun McDavid oli tulossa häntä kohti. Itse kontakti osui Leddyä päähän.

NHL:n kurinpito lätkäisi McDavidille kahden ottelun mittaisen pelikiellon kyseisestä tempusta.

Video taklauksesta ja itse kurinpitopäätös löytyy täältä.

McDavidin edustama seura Oilers raivostui päätöksestä.

– Olemme erittäin pettyneitä NHL:n päätökseen antaa Connor McDavidille kahden ottelun pelikielto. Olemme täysin eri mieltä päätöksestä ja sitä on vaikea hyväksyä hyvin kriittisellä hetkellä koko kautta ajatellen. Olemme Connorin tukena, kun hän tutkii vaihtoehtoja, Oilersin toimitusjohtaja ja varapuheenjohtaja Bob Nicholson totesi tiedotteessa ja viittasi muun muassa McDavidin valitusoikeuteen.

Pelikielto oli McDavidille NHL-uran ensimmäinen.

McDavid joutuu myös maksamaan tuntuvat sakot, peräti 134 408,6 dollaria eli 118 641,05 euroa. Sakkomaksu koostuu pelikiellon pituudesta ja pelaajan nykytuloista.

McDavid tienaa tällä kaudella yhteensä 15 miljoonaa dollaria (13,24 miljoonaa euroa). Kanadalaishyökkääjä on koko liigan palkkakuningas.

22-vuotias McDavid on nakuttanut tämän kauden 58 ottelussa tehot 32+53=85.

Lue myös:

    Uusimmat