New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo eroaa seksuaalirikosepäilyjen takia, mutta kiistää yhä syyllisyytensä – "Parasta mitä voin tehdä, on siirtyä syrjään"

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo eroaa seksuaalirikosepäilyjen takia -"Parasta mitä voin tehdä, on siirtyä syrjään" 0:46
Näin Andrew Cuomo kertoi eroamisestaan.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo on ilmoittanut eroavansa tehtävistään. Cuomon epäillään syyllistyneen 11 naisen seksuaaliseen häirintään, ja hän voi joutua rikossyytteeseen väitetyistä tapauksista. 

Cuomo on kuukausien ajan kiistänyt syyllistyneensä häirintään. Hän piti tänään noin 20 minuuttia kestäneen televisiopuheen, jossa edelleen kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hän sanoin kuitenkin ottavansa “täyden vastuun” teoistaan, joita hän itse kuvaili epäonnistuneiksi hellyydenosoituksiksi tai huumoriksi. Hän sanoi eroavansa, koska ei halua osavaltion hallinnon halvaantuvan häirintätutkinnan takia.

– Uskon, että näissä oloissa parasta, mitä voin tehdä, on siirtyä syrjään.

Cuomon teosta käynnistettiin osavaltion syyttäjäviranomaisen tutkinta maaliskuussa. Tutkinnan mukaan Cuomo on häirinnyt 11 naista muun muassa kourimalla, suutelemalla tai tekemällä näille epäsopivia ehdotuksia. Häirinnästä kertoneiden joukossa on osavaltion entisiä ja nykyisiä työntekijöitä, muun muassa poliisi.

Lisäksi häntä on syytetty yrityksistä estää naisia puhumasta härinnästään.

New Yorkiin ensimmäinen naiskuvernööri

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kehotti viime viikolla Cuomoa eroamaan. Hänen eronsa on määrä astua voimaan kahden viikon kuluttua.

Cuomoa seuraa kuvernöörinä nykyinen varakuvernööri Kathy Hochul, josta tulee ensimmäinen nainen New Yorkin osavaltion kuvernöörinä. 

63-vuotias Cuomo toimi New Yorkin kuvernöörinä vuodesta 2011 lähtien. Hän on puoluekannaltaan demokraatti ja toimi aiemmin muun muassa asuntoministeri Bill Clintonin hallituksessa vuosina 1997-2001.

Lue myös:

    Uusimmat