Nettitreffailu hankaloittaa kumppanin löytämistä?

Amerikkalaisyliopistojen tutkimusten mukaan kumppanin löytäminen netistä on hankalampaa kuin kumppanin löytäminen muilla tavoin.

Amerikkalaisyliopistot Northwestern ja Texas A&M tekivät tutkimuksia, jotka osoittivat, että ihmiset ovat nirsoja etsiessään kumppania netistä.

Kun ihminen tavattiin kasvotusten, oli toiminta paljon hyväksyvämpää kuin netissä tavattaessa.

Tutkijat uskovat, että syynä ilmiöön on se, että etenkin naiset luovat mielessään kuvan ihannekumppanista, jonka kuvitelluista luonteenpiirteistä tai ominaisuuksista ei olla valmiita luopumaan, vaikka joku vaikuttaisikin netissä mielenkiintoiselta. Kasvotusten kumppaniehdokkaita tavanneet pystyivät sivuuttamaan vaatimuksia huomattavasti helpommin.

– Ihmisillä on mielikuva siitä, minkälaisia piirteitä he etsivät kumppanista. Sitten kun tapaa jonkun kasvokkain, noilla vaatimuksilla on tapana olla paljon joustavampia, tutkimusta luotsannut Paul W. Eastwick kuvailee.

Jos siis mielii löytää kumppanin netistä, on syytä miettiä tarkkaan omia kriteereitään. Onko esimerkiksi hiusten väri olennaisin tulevan kumppanin ominaisuuksista?

MTV3/Helmi

Lähde: Cosmopolitan

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja