Mainos

Nettikysely: Ylväs viini ei sovi muovipulloon

Valtaosa kansasta karsastaa viinin myymistä muovipulloissa.

Reilu 63 prosenttia MTV3:n nettikyselyyn vastanneista ei ostaisi muoviin pullotettua viiniä. Vajaa 37 prosenttia ei puolestaan näe muovisissa viinipulloissa ongelmaa.

Alkoissa aletaan myydä tällä viikolla viiniä kierrätettävissä PET-muovipullossa. Myyntiin tulee yksi punaviini ja yksi valkoviini.

"Kuin käärisi itse sikarinsa puruista"

Moni muovisiin viinipulloihin kielteisesti suhtautuva katsoo, ettei muovi yksinkertaisesti sovi viinin arvokkaalle imagolle.

- Jos viini on muovipullossa, mielestäni sen arvostus laskee. Viini on seurustelu- ja nautintojuoma, ei mikään "kaljan" vastine, toteaa nimimerkki "sirpale".

- Viini muovipullossa olisi sama kuin jos Adlonissa saisi gourmet-aterian muovisella kertakäyttölautasella muovisten kertakäyttöaterimien kanssa, puuskahtaa "kulinaristi".

Samoilla linjoilla on nimimerkki "viinur":

- Viini on arvokas juoma, joka ei sovi tölkkiin eikä muovipurnukkaan. Sama kun käärisi itse sikarinsa puruista.

"Muovia on jo liikaa"

Moni nettikyselyyn vastanneista on kyllästynyt muoviin ylipäänsä materiaalina. Myös muovin ympäristövaikutukset herättävät keskustelua.

- Eikös maailma jo muutenkin huku muoviin, joka ei hajoa kaatopaikoilla, kyselee "Minä ite".

Muovin mahdollinen vaikutus viinin makuun huolestuttaa kyselyssä useita viinin ystäviä.

- Käy samalla tavalla kuin limpparille, kaljalle, siiderille ja lonkerolle. Maku ei ole läheskään niin hyvä kuin perinteisestä lasipullosta nautittuna! On vain mautonta litkua, perustelee "sipe".

"Helppo ja kevyt"

Muoviset viinipullot saivat kyselyssä kannatusta niiden helppouden ja keveyden vuoksi. Muovipullo kun on helppo ottaa mukaan retkille ja matkoille.

- Mikä ettei viiniä voi ostaa muovipulloissa? Myydäänhän sitä muovipusseissakin, joka on pahvilaatikolla verhoiltu.Muovipulloihin ne on pakattu lentokoneissakin ja hyvää on!, kiittelee "finski"

- Muovipullo on särkymätön ja kevyt ja sen raaka-aine on kierrätettävää, muistuttaa "Kärts".

Nimimerkki "realistin" tavoin moni muukin on sitä mieltä, että mikäli viinin nauttii heti, ei sen pakkausmateriaalilla ole merkitystä.

- Helppo ja kevyt kantaa kotiin. Eipä nuo ole hapantumaan ehtineet. Mitä merkitystä onko perushalpa valkkari lasipullossa vaiko ei?, pohtii realisti.

MTV3:n nettikyselyyn vastasi reilu 1600 ihmistä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.