Neljä vinkkiä parempaan parisuhteeseen

Jumittaako parisuhde paikallaan? Panostakaa kommunikointiin. Lue vinkit, joiden avulla pääsette alkuun!

Jos haluat parisuhteesi toimivan, sinun on kommunikoitava. Se, että pystytte puhumaan avoimesti tunteistanne ja mahdollisista huolistanne, tekee suhteestanne vahvemman. Oikeilla neuvoilla opit tunnistamaan kuinka voit keskustella rakkaasi kanssa tehokkaammin!

Kuunnelkaa toisianne

Rakkaasi kuunteleminen tarkoittaa muutakin kuin nyökyttelyä ja hymyilyä, kun hän puhuu. Keskeytä puuhasi, ota katsekontakti ja anna hänelle täysi huomiosi. Et pysty täysin keskittymään siihen, mitä toisella on sanottavana, jos kirjoitat tekstiviestiä tai tarkistat sähköpostiasi samaan aikaan.

Varatkaa juttelulle aikaa

On helppo juuttua jokapäiväiseen stressiin niin, ettei koskaan tule istuttua alas ja juteltua puolison kanssa. Sen sijaan, että keskustelujenne väli venähtäisi liian pitkäksi (ja nyt ei puhuta siitä jupinasta, kuka unohti käydä kaupassa), varatkaa joka päivälle aikaa jutteluun. Suunnatkaan vaikka kivaan kahvilaan tai ravintolaan; uudet puitteet usein innostavat keskusteluun.

Kysy kysymyksiä

Hyvä kommunikointi tarkoittaa, etteivät keskustelut ole yksipuolisia. Sitoudu puolisoosi kysymällä kysymyksiä, jotka auttavat sinua ymmärtämään kuinka hän voi tai mitä hän yrittää sinulle sanoa. Etkö tiedä mitä kysyä? Kokeile näitä:

– Mikä oli isoin tällä viikolla kohtaamasi haaste?

– Mistä tänä vuonna tekemästäsi asiasta olet kaikkein ylpein?

– Jos antaisit neuvon 16-vuotiaalle itsellesi, millainen se olisi?

– Jos voisit vaihtaa päiväksi elämää jonkun julkisuuden henkilön kanssa, kenen ja miksi juuri hänen?

– Mitä täydellinen päivä mielestäsi pitäisi sisällään?

– Jos voisit mennä maailmassa minne tahansa, kuluista piittaamatta, minne menisit ja miksi?

Älä ole kaikkitietävä

Voi olla turhauttavaa keskustella henkilön kanssa, joka kuvittelee tietävänsä kaiken kaikesta mistä toinen ikinä yrittääkään kertoa. Hyvä kommunikointi tarkoittaa kuuntelua ja kysymysten esittämistä ilman, että valtaa keskustelun omilla mielipiteillään. On ihan ok tarjota neuvoja, mutta ei ole hyväksi, jos hoidat puhepuolen kokonaan.

Lähde: Sheknows.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja