Mainos

Neljä suomalaiskirjailijaa ehdolla Astrid Lindgren -palkinnolle

Ehdokasasettelussa on mukana kirjailijoita, kirjallisuutta ja lukemista tukevia yhteisöjä ja instituutioita ympäri maailman.

Vuoden 2007 Astrid Lindgrenin muistopalkintoa on tavoittelemassa neljä suomalaista lastenkirjailijaa: Hannele Huovi, Kirsi Kunnas, Mauri Kunnas ja Irmelin Sandman Lilius. Palkinnon saaja tai saajat julkistetaan maaliskuussa 2007.

ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award) on maailman suurin lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinto ja maailman toiseksi suurin kirjallisuuspalkinto. Palkintosumma on 5 miljoonaa kruunua (noin 540 000 euroa).

Vuonna 2007 palkintoa tavoittelee 133 ehdokasta 52 maasta. Joukossa on 51 naista ja 61 miestä, heistä suurin osa eurooppalaisia.

Ehdokasasettelussa on mukana kirjailijoita, kirjallisuutta ja lukemista tukevia yhteisöjä ja instituutioita ympäri maailman. Kukin taho voi ehdottaa neljää ehdokasta, kahta kotimaista ja kahta ulkomaista kirjailijaa, kuvittajaa, kertojaa tai lukemista edistävää organisaatiota, projektia tai henkilöä.

Suomessa ehdokkaat ovat valinneet IBBY Finland, Suomen kirjastoseura, Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutti, Finlands Svenska författarföreningen ja Suomen Kirjailijaliitto.

Vuoden 2005 palkinnonsaajat olivat Ryoji Arai ja Philip Pullman ja vuonna 2006 palkinnon sai Katherine Paterson. Palkinto perustettiin 2002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.