Neljä MM-kisoissa kilpaillutta juoksijaa kadonnut – FBI tietoinen tapahtuneesta

Fox 12 Oregon -tv-kanavan mukaan neljä eritrealaista juoksijaa on kadonnut Eugenen MM-kisojen jälkeen. Yhteensä kadonneita on viisi. Heistä neljä on yleisurheilijoita. 

Nelikon suurin nimi on 3000 metrin estejuoksija Yemane Haileselassie, joka sijoittui MM-finaalissa seitsemänneksi. Hän oli viime vuonna Tokion olympialaisissa loppukilpailussa viides.

24-vuotiaan Haileselassien lisäksi kateissa ovat Habtom Keleta, 18, Merhawi Teweldebererhan, 18, Ande Filmon, 24, ja Berge Nigusse, 44. Haileselassiella on 3000 metrin esteissä maan ennätys ja hän on kilpaillut kaksissa olympialaisissa.

Fox 12 -kanavan mukaan tapauksen olosuhteet ovat yhä epäselvä, mutta Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI sekä Oregonin paikallispoliisi ovat tietoisia urheilijoiden katoamisesta. 

Eritrealaisia urheilijoita on kadonnut aiemminkin eri lajien arvokisojen yhteydessä. Yksi heistä on Weynay Ghebresilasie, joka on myös 3000 metrin estejuoksija. Hän osallistui olympialaisiin vuonna 2012. Ghebresilasie asettautui asumaan Englantiin ja kertoi, että loikkauksen taustalla oli Eritrean heikko ihmisoikeustilanne.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Eritrean hallinto on yksi maailman sortavimmista. Se asettaa muun muassa väestönsä pakkotyöhön ja asepalvelukseen sekä rajoittaa sanan- ja uskonvapautta.

Lue myös:

    Uusimmat