Neljä turvapaikanhakijaa otettu kiinni Parikkalan alueella – epäillään valtiorajarikoksesta

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo ottaneensa kiinni neljä ihmistä Parikkalan alueella. 

Tapahtumaa tutkitaan epäiltynä valtiorajarikoksena. Asiasta kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä kello puoli yhdentoista jälkeen tänään keskiviikkona. 

Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan MTV Uutisille, että tieto rajanylityksestä tuli varhain aamulla.

– Parikkalan alueella kello kuuden jälkeen saatiin nämä henkilöt viranomaisten huostaan, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja Heikki Ahtiainen.

– Ensitieto näistä henkilöistä tuli paikallisilta asukkailta, kiitokset heille. 

Kiinniottotilanne sujui Ahtiaisen mukaan rauhallisesti. 

– Olemme olleet yhteydessä Venäjän puolelle rajaviranomaisiin ja tapausta selvitetään.

"Kolmannen maan kansalaisia"

Ahtiainen kertoi STT:lle iltapäivällä, että miehet ovat kolmannen maan kansalaisia ja he kaikki ovat hakeneet turvapaikkaa Suomesta.

Parikkalan tilapäinen rajanylityspaikka sijaitsee Etelä-Karjalassa. Muiden itärajan rajanylityspaikkojen tapaan se on suljettu. 

Ahtiaisen mukaan Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella on ollut sulun aikana rauhallista eikä turvapaikanhakijoita ollut ennen tätä päivää näkynyt.

Tiedossa kuitenkin on, että potentiaalisia turvapaikanhakijoita on rajan takana Venäjän puolella, mutta tarkkoja tietoja heidän liikkeistään rajavartiostolla ei ole, Ahtiainen kertoi.

Itärajan tämänhetkinen sulku on voimassa sunnuntaihin, mutta hallitukselta odotetaan huomenna torstaina päätöstä sulun jatkamisesta.

Artikkelia päivitetty 10. tammikuuta kello 12.30: Aiemmin jutussa kerrottiin, että Parikkala sijaitsee lähellä Venäjän rajaa. Parikkalan kunta sijaitsee Kaakkois-Suomessa Venäjän rajalla. Kello 17.50 juttua päivitetty STT:n haaastattelulla.

Lue myös:

    Uusimmat