Nelikko välitti United Brotherhood -liivijengille Itä-Suomen asuntomurroissa saatuja aseita, KRP epäilee – laajassa vyyhdessä useita vangittuja

Neljän pohjoiskarjalalaismiehen epäillään välittäneen asuntomurroissa saatuja aseita United Brotherhood -liivijengille. Asiasta tiedottavat Itä-Suomen poliisilaitos ja keskusrikospoliisi.

Rikosten epäillään ajoittuneen kesäkuun 2018 ja tammikuun 2019 välille.

Rikoksista epäillyiltä miehiltä on poliisin mukaan takavarikoitu tutkinnan aikana konepistooleita, kivääreitä, haulikoita ja pistooleja.

Poliisin mukaan kyseisiä aseita on varastettu Ilomantsista vuonna 2016, Juuasta vuonna 2009 ja Joensuusta joulukuussa 2019.

Tekoja tutkitaan muun muassa törkeänä ampuma-aserikoksena ja törkeänä kätkemisrikoksena.

Takavarikko herätti epäilyn

Poliisi kertoo saaneensa vihiä aseiden välittämisestä, kun United Brotherhood -jengin jäseniltä takavarikoitiin suuri määrä aseita toisen rikosjutun yhteydessä vuonna 2018. Tuolloin jäseniä epäiltiin muun muassa törkeistä ampuma-ase ja kiristysrikoksista.

Välitysjutun yhteydessä poliisi kertoo paljastaneensa myös omaisuusrikoksia. Kotietsinnöissä löydettiin runsaasti anastettua omaisuutta, jota epäillään vieneen muun muassa eräästä koulusta, varastotiloista sekä rakennustyömailta.

Kokonaisuuteen uskotaan liittyvän myös apteekkiin ja terveysasemaan kohdistuneita murtoja sekä yhden rikoskokonaisuuden asianomaisen uhkailua ja tapon yritys.

Poliisi on epäillyt omaisuusrikoksiin sekä aseisiin liittyen kaikkiaan kymmentä henkilöä, joista viisi on yhä tutkintavankeudessa.

Poliisin mukaan vyyhtiin liittyen on saatettu syyteharkintaan yli 20 erillistä esitutkintapöytäkirjaa, joissa nimikkeinä on aiemmin mainittujen rikosten lisäksi muun muassa varkauksia ja huumausainerikoksia.  

Lue myös:

    Uusimmat