Mainos

Näyttelijäkaunotar oli yksi sarjamurhaaja-Mansonin uhreista – kulttiryhmä jätti uhrien verellä kirjoitettuja viestejä seinille

Yksi Mansonin "Perheen" uhreista oli läpimurtonsa kynnyksellä ollut 26-vuotias Sharon Tate.

'Tate oli ennen kuolemaansa ollut puolitoista vuotta naimisissa elokuvaohjaaja Roman Polanskin kanssa. Näyttelijäkaunotar oli murhan aikaan kahdeksannella kuulla raskaana. Historia-lehden mukaan Taten ja Polanskin koti valikoitui kulttiryhmittymän kohteeksi, sillä vankilassa musiikista kiinnostunut Manson oli yrittänyt saada levytyssopimuksen tuottajan kanssa, joka asui aiemmin samaisessa talossa Beverly Hill'sin kaukaisilla kukkuloilla.

Taten lisäksi Mansonin kulttiryhmän uhreihin uskotaan kuuluvan ruotsalaistaustainen Reet Jurvetson, jonka murha on jäänyt osittain hämärän peittoon. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan vaikuttaa kuitenkin todennäköiseltä, että Mansonin ryhmä oli naisen murhan takana. 

Texasin osavaltion kauneuskuningatar, uransa nosteessa oleva näyttelijätär. Sharon Tate syntyi 24. tammikuuta 1943 Dallasissa, Texasissa. Vaalea, suurisilmäinen Tate voitti ensimmäisen kauneuskilpailunsa, Miss Tiny Tot of Dallas, Texas -kilpailun kuuden kuukauden ikäisenä. Tämä oli vasta lähtölaukaus Taten uralle parrasvaloissa.

Nuoruudessaan Tate asui isänsä kommennusten vuoksi useilla paikkakunnilla, mukaan lukien Italiassa. 

Texas Monthly -julkaisu kertoo, että varsinaisen ensimmäisen keikkansa Tate teki Roomassa vuonna 1961 Barabbas-elokuvassa ekstraajana.

Palattuaan Yhdysvaltoihin Tate jatkoi siitä, mihin hän oli Italiassa jäänyt. Nainen otti suunnakseen Hollywoodin, jossa hänen ensimmäiset roolinsa niin ikään tulivat ekstraajina, kertoo IMDb-filmitietokanta.

Kotimaassaan Taten ensimmäinen varsinainen rooli tv-ohjelmassa he Beverly Hillbillies vuonna 1962. Viisi vuotta myöhemmin Tate kohtasi tulevan aviomiehensä, elokuvaohjaaja Roman PolanskinThe Fearless Vampire Killers -elokuvan kuvauksissa. 

Polanski oli Taten murhan aikaan matkalla Lontoossa. Daily Newsin mukaan Tate oli pahoillaan miehensä poissaolosta, sillä näyttelijättären laskettu aika oli vain muutamien viikkojen päässä. 

9. elokuuta 1969 Taten ja Polanskin Cielo Driven vuokratalossa oli Taten lisäksi neljä muuta ihmistä, kertoo The New York Times. He kaikki saivat surmansa Mansonin kulttiryhmän hyökätessä sisään. Selkäpiitä karmivan rikoksen jälkeen kulttiryhmä jätti murhapaikalle uhrien verellä kirjoitettuja viestejä seinille. Hollywood oli teon jälkeen kauhuissaan, kertoo Variety.

Nimettömän naisuhrin henkilöllisyys varmistui vasta hiljattain

Vain muutaman kilometrin päässä Taten ja Polanskin kotoa, nuori ruotsalaiset sukujuuret omaava nainen sai surmansa oletettavasti Mansonin kulttiryhmän hirmutekojen toimesta syksyllä 1969. Naista oli puukotettu 150 kertaa kaulaan, kertovat yhdysvaltalaismediat. 

Taten ollessa Mansonin ryhmän tunnetuin uhri, niin vasta hiljattain Los Angelesin poliisi on pystynyt tunnistamaan Jane Doe numero 59 kutsutun naisen. Hänen epäillään olleen yksi Mansonin ryhmän uhreista.

Mansonia yritettiin tuloksemattomasti kuulustella vankilassa Jurvestonin kohtalosta. Tutkijoiden mukaan on kuitenkin vahvaa näyttöä siitä, että nainen olisi ollut nimenomaan Mansonin ryhmän uhri. 

Lintuharrastaja löysi naisen tien varresta 15. marraskuuta 1969. DNA-testauksen myötä nainen tunnistettiin vasta pari vuotta sitten ruotsalaiset sukujuuret omanneeksi Reet Jurvetsoniksi. Jurvenston oli muuttanut Montrealista Kanadasta Los Angelesiin vain hetki ennen joutumistaan henkirikoksen uhriksi vajaa 50 vuotta sitten. 

Vahvimpana näyttönä tutkijat pitävät Jurvetsonin tapauksessa sitä, että nainen löytyi vain muutaman kilometrin päästä Taten ja Polanskin taloa, jossa Tate ja hänelle raskauden viime hetkillä seuraa pitäneet ihmiset saivat surmansa verilöylyssä. 

Lähteet:  DailyNews, The New York Times, IMBd, Time, Texas Monthly, NBCNews

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.