Näyttelijä-muusikko Yasmine Yamajako oli lähellä läpimurtoa, mutta menetti äänensä – nyt hän tekee komean paluun Pienen merenneidon Arielina

Näyttelijä-muusikko Yasmine Yamajako oli lähellä läpimurtoa, mutta menetti äänensä – nyt hän tekee komean paluun Pienen merenneidon Arielina 6:34
Katso video! Yasmine Yamajako säteilee Pieni merenneito -musikaalin päätähtenä!

Pieni merenneito sai uusintaensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterissa.

Vuonna 2019 ensi-iltansa saanut Disneyn Pieni merenneito -musikaali palasi Helsingin kaupunginteatterin näyttämölle entistä upeampana, kun esitys sai uusintaensi-iltansa.

Musikaalin nimiroolissa loistaa Yasmine Yamajako, joka odottaa tulevia näytöksiä innolla. Yamajako kertoo, että rooli erityisen merkityksellinen hänelle, koska musikaalin tarina on monitasoinen ja mielenkiintoinen.

– Oli todella mielenkiintoista näin aikuisena lähestyä Arielin roolia uudestaan ja miettiä mitä se nyt merkitsee.

– Ariel mielestäni hyppää aika rämäpäisesti suuntaan mitä hänen sisinpänsä osoittaa. Mielestäni on myös kiinnostavaa, ettei Ariel ole täydellinen ja hänen valintansa eivät ole täydellisiä. 

Yamajako on ollut muutamia vuosia pois musikaalilavoilta mutta kokee paluunsa ihmeelliseksi ja jopa johdatukseksi. Niin kuin Arielillekin käy, myös Yamajako on menettänyt äänensä oikeassa elämässä.

– Menin ehkä oman jaksamiseni äärirajoilla ja minulla oli työuupumista. Asiat, joita kävin läpi, alkoivat vaikuttaa kehooni ja lihaksiini, jolloin palleani alkoi kramppaamaan ja se vaikutti ääneeni. Taistelin sen asian kanssa todella paljon. Itselläni on ollut identiteetti kiinni siinä mitä tekee musiikissa ja taiteessa, ja minun piti tutkia kuka olen taiteen ulkopuolella, Yamajako muistelee.

Hän kuitenkin uskoo, että vaikea elämänvaihe saattaa vaikuttaa häneen positiivisesti nykyisin.

– Toisaalta se oli aika tervettäkin, että voi tehdä vapaammin taidetta ja laulaa tänä päivänä.

Yamajako kertoo, että tulevaisuudessa hän haaveilee uusista teatteritöistä sekä paljastaa julkaisevansa omaa musiikkia ensi vuoden puolella.

– Työstän ensimäistä omaa albumia ja se on ollut yksi iso haave, laulaja iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat