Nauti aurinkoisista päivistä nyt, sillä edessä on lähes loputon "sateiden ylimarssi" – katso kuukausiennuste

Viimeiset aurinkoiset päivät: Laaja saderintama lähestyy Suomea 4:06
Viimeiset aurinkoiset päivät: Laaja saderintama lähestyy Suomea

Syyskuun puolivälissäkin on nautittu poikkeuksellisen lämpimistä keleistä. Nyt Suomeen on tulossa kahden viikon laaja sadealue.

Meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että nyt kannattaa nauttia kuivista ja aurinkoisista säistä, sillä syyskuun loppupuolella niitä joutunee etsimään kissojen ja koirien kanssa. 

– Nyt on alkamassa aikamoinen sateiden ylimarssi, Rintaniemi sanoo. 

– Illalla lännestä on saapumassa sadealue. Sieltä sitten viikon mittaan tulee kaksikin sadealuetta. Lauantain sateet kastelevat pääasiassa maan keskiosia ja sunnuntaina tulee tuon kanssa käsi kädessä seuraava sadealue, Rintaniemi kertoo.

Sunnuntain sadealue voi ennusteen mukaan olla Etelä-Suomessa ärhäkkä. Myös tuuli näyttää voimistuvan ja varsinkin luoteessa tuuli voi Rintaniemen mukaan olla paikoin jopa riepottelevaa. 

Alkuviikko näyttää ennusteessa poutaiselta. 

– Lännen ja lounaan välinen virtaus tuo meille virtauksen toisensa jälkeen. Näyttää aika vetiseltä varsinkin ensi viikon loppupuolelta alkaen, Rintaniemi kertoo.

Sadealue parkkeeraamassa Suomen ylle

Syyskuun kaksi viimeistä viikkoa näyttää ennusteen mukaan selvästi keskimääräistä sateisemmalta. Sadealue näyttää parkkeeraavan Suomen ylle. 

– Yläilmassa noin kymmenen kilometrin korkeudessa puhaltaa tuuliakseli lännestä itään. 

Ennusteen mukaan lämpötiloissa näkyy Suomen kahtiajakoisuus.

– Meillä on ensi viikolla lämmin etelä ja kylmä pohjoinen. Etelässä voi olla sateesta huolimatta jopa keskimääräistä lämpimämpää, Rintaniemi sanoo.

Lokakuun alkupuolta ei vielä pysty ennustamaan tarkasti, mutta se saattaa olla RIntaniemen mukaan jopa keskimääräistä lämpimämpi. 

– Selvin uutinen kuukausiennusteen osalta on kahden viikon sateisuus. Nyt sitten kumpparit esiin, Rintaniemi sanoo. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat