Mainos

Naulapää: Suomessa poliisi ei myy tietoja medialle

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapää ei usko, että Suomen poliisi myisi tietoja medialle. Ruotsissa iltapäivälehtien ja poliisin välillä väitetään olleen maksullista tietojen vaihtoa Lindhin murhajutun yhteydessä.

Tiedot ruotsalaislehtien ja poliisin välisestä maksullisesta tietojenvaihdosta ulkoministeri Anna Lindhin murhajutun yhteydessä ovat yllättäneet Suomen poliisijohdon.

- Meillä vastaava ajatus on täysin vieras, sanoi poliisiylijohtaja Reijo Naulapää sanomalehti Suomenmaan haastattelussa.

- Ei täällä asiat ihan niin avoimia ole, Naulapää korosti.

Parikymmentä vuotta sitten poliisi teki Suomessa koko hallintoa koskevan sisäisen selvityksen siitä, saako poliisi tiedotusvälineiltä palkkioita välittämistään kuumista vihjeistä. Näyttöä vihjeiden ostamisesta tai myymisestä ei löytynyt.

- Siinä yhteydessä selvisi, että poliisi saa jossain määrin lehtiä ilmaiseksi ja poliisi antaa vastapalveluna tietoja lehdistölle. En usko, että poliisi kuitenkaan myy tietoja lehdistölle. Kyllä se jotain kautta olisi vuosien mittaan tietoon tullut, Naulapää sanoi.

Myös suomalaiset iltapäivälehdet ovat ilmoittaneet karttavansa tietojen ostamista poliisilta. Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä ja Iltalehden uutispäällikkö Jari Tourunen vakuuttivat viikonloppuna STT:lle, että heidän lehtensä eivät maksa poliisille palkkioita.

Ruotsin poliisi: Brittitutkimus vahvisti epäilyjä 24-vuotiasta kohtaan

Britanniassa tehdyt DNA-tutkimukset ovat vahvistaneet epäilyjä Anna Lindhin murhasta epäiltyä 24-vuotiasta miestä kohtaan.

Tukholman poliisin lehdistöedustaja kertoi Britanniassa tehdyistä DNA-tutkimuksista eilen illalla. Yksityiskohtiin poliisi ei kuitenkaan halunnut mennä.

Syyttäjä on päättänyt aiemmin, että tutkinnallisista syistä esitutkinnan yksityiskohtia ei kerrottaisi julkisuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.