Naton Stoltenberg vierailee Turkissa "lähitulevaisuudessa" – Ruotsin pääministeri ja Erdogan keskustelivat tänään puhelimessa

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo vierailla Turkissa ja tavata maan presidentin Recep Tayyip Erdoganin "lähitulevaisuudessa". Stoltenberg sanoi tänään keskiviikkona aikovansa matkustaa Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä.

Turkki ja Unkari ovat ainoat Naton 30 jäsenmaasta, jotka eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyksiä. Nato-prosessin osana Turkki on vaatinut Suomea ja Ruotsia luovuttamaan sille henkilöitä, joita se pitää terroristeina.

– Olen varma, että kaikki liittolaiset ratifioivat liittymispöytäkirjan, Jens Stoltenberg sanoi mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Stoltenbergin mukaan Unkari on tehnyt selväksi, että sen parlamentti äänestää Suomen ja Ruotsin jäsenyyksien ratifioinnista seuraavan kuukauden aikana.

Kristersson puhui puhelimessa Erdoganin kanssa

Ruotsin tuore pääministeri Ulf Kristersson kertoi tänään Twitterissä keskustelleensa Recep Tayyip Erdoganin kanssa puhelimessa.

Kristersson kuvaili puhelinkeskustelua rakentavaksi ja kertoi odottavansa tulevaa Turkin-vierailuaan. Turkkilaismedia NTV kertoi perjantaina Erdoganin hyväksyneen Kristerssonin ehdotuksen vierailusta.  

Lue myös:

    Uusimmat