Naton jouluvideo Suomesta herätti hämmennystä – nyt puhuu Oulun joulupukki

Suomi pääosassa Naton jouluvideossa – yksi yksityiskohta särähtää pahasti 1:08
Suomi on pääosassa tässä Naton jouluvideossa – yksi yksityiskohta särähtää pahasti.

Oulun Ideaparkin joulupukki on kommentoinut uutista, jossa hämmästeltiin sotilasliitto Naton julkaisemaa jouluntoivotusta.

Lapissa kuvatulla videolla näytettiin Suomen jylhää talvista maisemaa, ja talvivarusteissa liikkuvia suomalaisia sotilaita. Joulupukki esitteli sotilaille videolla ajokorttinsa. Mutta ajokortissa näkyi suomalaisittain hyvin oleellinen virhe: Videolla näkyvä ajokortti on nimittäin myönnetty Pohjoisnavalla, eikä Suomessa.

Oulun Ideaparkin joulupukki kertoo seuranneensa huvittuneena Naton joulupukkivideoon liittyvää keskustelua.

– Aina, jos joulupukki mainitaan jossain uutisessa, niin minä kyllä mielenkiinnolla katselen. Huomasin, että jutussa näkyi sellainen ajokortti, joita voi ulkomailta tilata. Itselläni on hankittuna samanlainen, niin tiesin, että siitä olisi vaihtoehtona Pohjoisnavan lisäksi Suomen Napapiirin nimellä varustettu versio.  Eli Naton väellä olisi ollut kyllä tämä vaihtoehto myös.

Joulupukki kertoo, että tilattavissa korteissa on saatavilla myös reen lentolupakortti. Hän esittelee myös "suomalaisen version" ajokortista MTV Uutisille.

– Tällainen ylimääräinen rekvisiitta on jäänyt itseltäni pois, koska olen huomannut, että pelkkä joulupukki riittää.

"Joulupukilla on monta kotia"

Oulun Ideaparkin joulupukki kertoo tekevänsä paljon työtä kansainvälisille seurueille. Hän toteaa, että joulupukki elää aina lapsen tarinan mukana eikä kiistä lapsen käsitystä.

– Kerron Joulupukin kodiksi Korvatunturin. Mutta en koskaan tyrmää lasta, joka kysyy enkö asu Pohjoisnavalla. Kerron aina, että minulla on monta kotia ja ne ovat tärkeitä. Aikuisille on tärkeää tietää, mikä maa omistaa joulupukin. Lapsille sillä taas ei ole merkitystä. Lapsille on tärkeää, että joulupukki on olemassa, hän on kiltti ja tuo lahjoja.

Joulupukin mielestä parasta joulupukkina olemisessa on perinne.

– Saa viedä eteenpäin tuleville sukupolville joulun satua, mikä on ollut itselle lapsena tärkeä. Tässä tehdään satu tavallaan oikeaksi. Ja kun lapset saapuvat joulupukin luo, niin hetken täytyy olla täydellinen. Sillä hetkellä ei esitetä joulupukkia tai olla joulupukin tuuraajana, vaan sillä hetkellä sinä olet se joulupukki. Kun lapset kyselevät, niin sitä täytyy olla oikeasti se henkilö, kenestä puhutaan.

Joulupukki kehottaa ihmisiä nauttimaan joulusta:

– Vietettäisiin sitä joulua omalla tavalla. Jouluaatto on vain yhtenä päivänä vuodessa, joten siitä pitäisi oikeasti nauttia juuri sillä tavalla kuin haluaa. Ja muistaa hymyillä ihmisille ja tuoda sitä joulumieltä, koska ihmisillä on paljon stressiä ja kiirettä.

MTV Uutiset ei julkaise Oulun Ideaparkin joulupukin tarkempia nimitietoja, kyseessä on jutun luonteeseen soveltuva "joulupukki".

Lue myös:

    Uusimmat