Mainos

Nato-huippukokous alkaa – turvatoimista liikkeellä erikoisia huhuja

Naton kaksipäiväinen huippukokous alkaa Walesin Newportissa tänään, mikä näkyy Walesissa jo muun muassa tuhansina poliiseina.

Jo kokouksen aattona keskiviikkona poliisit kansoittivat näkyvästi Cardiffin kaupungin ja Newportin alueita. Kokous pidetään Celtic Manor -konferenssikeskuksessa Newportissa.

Muun muassa lehdistön liikkuminen alueella on rajattu tiukasti tiettyjen varta vasten suunniteltujen bussiyhteyksien varaan. Bussiyhteyksien välillä on perusteellinen turvatarkastus.

Henkilöstön kengät kiinnostavat

Turvatoimet ovat kiinnoastaneet paikallista mediaa luonnollisesti erityisen paljon. Liikkeellä on ollut muun muassa arvioita, että Celtic Manor -keskuksen henkilöstö joutuisi käyttämään erikoismuotoiltuja muovikenkiä, jotta kenkäpommi-iskut vältettäisiin. Näiltä huhuille ei ole saatu vahvistusta.

– Epäilen suuresti, että tällainen käytäntö olisi olemassa, mutta esimerkiksi puhelimet pitää varmasti jättää salaisimpien tapaamisten ulkopuolelle, arvioi professori Anthony Glees Buckinhamin yliopiston turvallisuus- ja tiedustelun yksiköstä Walesonline-sivustolle.

Kokousalueen yllä on myös osittainen lentokieltoalue ja useita teitä on väliaikaisesti suljettuna mm. Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman liikkuessa kokouspaikalle.

Suomi osallistuu Naton huippukokoukseen kumppanimaana. Suomea kaksipäiväisessä kokouksessa edustavat muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Erkki Tuomioja sekä puolustusministeri Carl Haglund.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.