Natiseva lattia

Asuntooni tehtiin kesällä 1998 keittiöremontti. Siihen kuului lattian aukaisu, jolla pyrittiin korjaamaan lattian narinat ja mahdolliset epätasaisuudet. Lattia natisee edelleen, ja mikä huolestuttavinta, se ei ole enää suora vaan on alkanut painua alaspäin. Erään remonttimiehen mukaan heittoa on jo yksi senttimetri, ehkä enemmänkin. Miten minun tulisi toimia? Onko tässä tapauksessa enää takuuta? Keittiökalusteet tulivat Puustellilta, jonka kautta tuli remonttimies. Remontin valmistumisen jälkeen sanottiin vain, että natinoita ei saa pois, koska alakerrassa on kylmä pyörävarasto. Sopimuksen tekohetkellä mainitsin, että haluan natinat pois. Missä vika, remonttimiehessäkö?

Kylmällä varastolla ei ole lattian narinoiden kanssa mitään tekemistä. Oletan, että välissä on joka tapauksessa lämmöneristeet. Lattian narina johtuu siitä, että lattiasi koolaus antaa periksi ja narina lähtee toisiaan vasten hankaavista ponttilaudoista, niiden naulauksesta, tai sitten koolauksesi painuu sen verran, että hankaamista pääsee tapahtumaan koolauksen ja sen tuennan välissä sekä naulauksessa.

Puulattian koolausta tehdessä tällainen vanhan kansan neuvo on äärettömän hyvä: laita neulashuovan kaistaleet jokaiseen koolauksen risteyskohtaan puiden väliin ja naulaa se sitten tiukasti kiinni molemmin puolin. Ennen lattialautojen kiinnittämistä tarkasta koolauksen suoruus pitkällä linjarilla. Kiinnitä lattialaudat ruuvaamalla, jolloin sen ehjänä purkaminen on mahdollista.

Mitä takuuasioihin tulee, olen väärä henkilö vastaamaan. Ota yhteyttä lähimpään kuluttaja-asiamieheen tai asianajajaan. Väittäisin vian olevan remonttimiehissä.

Lue myös:

    Uusimmat