Näppärät eväät

Kunnon eväät antavat lisää puhtia touhuihin. Maittavat ja monipuoliset eväät syntyvät kätevästi ja ripeästi eineksiä ja edellisen päivän tähteitä hyödyntäen. Tuoreet kasvikset, marjat ja hedelmät tuovat väriä ja täydentävät välipalaa.

Valmiista pihveistä, pyöryköistä ja kepakoista saa ruokaisaa sämpylän tai ruisleivän täytettä. Eineshampurilaiset ehostuvat kasviksilla, juustolla ja omalla suosikkikastikkeella. Herkullisia salaatteja syntyy riisin, makaronin, perunan, paistin tai lihapullien tähteistä.

Mukaan otettavat eväät kannattaa pakata huolellisesti tiiviisiin paketteihin, jotta ne säilyvät mehukkaina ja eivät sotke. Kylmää vaativat tuotteet pysyvät raikkaina pienessä kylmäkassissa varaajien avulla, jos ei ole mahdollisuutta laittaa eväitä jääkaappiin.

Välipalan valmistaminen yhdessä lasten kanssa on mukavaa yhteistä puuhastelua, samalla lapsi oppii tutuksi keittiön ja ruoanvalmistuksen kanssa. Isommat koululaiset selviävät välipalan teosta jo itsekseen, kun jääkaappiin vain on varattu sopivia aineksia. Pienemmille iltapäiväeväät kannattaa tehdä jo aamulla valmiiksi, niin välipala tulee varmemmin syötyä.
Välipalavinkkejä isommille ja pienemmille:
Curry-broilerikolmiotMakaroni-lihapullasalaattiPeruna-paahtopaistipitaleipäNakki-nuudelikeitto
Lisää eväsvinkkejä:
Lomaeväs, hedelmävartaat ja kinuskidippi
(MTV3-Lihatiedotus) Kuvaaja Sanna Peurakoski Studio Piquant

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja