Nämä sairaudet voit päätellä kielesi värin perusteella!

Uuden tutkimuksen mukaan hieman kummallinen tapa paljastaa terveysongelmia on analysoida kielesi väriä. Katso, minkä värinen kieli kertoo mistäkin sairaudesta.

Kielesi väri ja kunto on tutkijoiden mukaan oiva tapa saada tietoa siitä, mitä kropassasi tapahtuu. Kielen väriä analysoimalla voidaan myös saada osviittaa mahdollisista tulevista terveysongelmista.

Perusterve kieli on lääkäreiden mukaan väriltään vaaleanpunaisen sävyinen, ja sen päällä on kevyt peite. Jos kielesi väri tai peitteen laatu muuttuu, saattaa se kertoa jostakin elimistössäsi olevasta taudista. Kielen perusteella ei kuitenkaan kannata diagnosoida kaikkea, vaan lääkärin sana on loppujen lopuksi se painavin.

Näitä asioita kielesi väri kertoo sinulle:

Jos kielesi on kalpea

Useat asiantuntijat sanovat, että kalpean värinen kieli voi enteillä huonoista veren hemoglobiiniarvoista. Huonot arvot voivat useimmiten johtua liian vähäisestä raudan saannista. Jos tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi ja heikoksi, kannattaa hemoglobiiniarvo käydä mittauttamassa.

Jos kielesi on kirkkaan punainen

Kirkkaan punainen kieli taas saattaa viitata tiettyjen ravintoaineiden puutokseen. Tässäkin tapauksessa pääasiallinen puuttuva ravinne on rauta, joka on todella välttämätöntä hyvinvoivalle verenkierrolle.

Jos kielesi on violetti

On olemassa tutkimuksia, joissa on todettu, että violetin- tai purppuranvärinen kieli kertoo korkeasta kolestrolitasosta. Asiantuntijat ovat yhdistäneet värin myös keuhko-ongelmiin ja siihen, kuinka paljon happea keuhkoihin pystyy kulkemaan. Siksi tiedemiehet kehoittavatkin tämän värisestä kielestä ja keuhko-oireista kärsiviä ottamaan yhteyttä lääkäriin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat