Nämä paljastukset ärsyttävät Facebook-kavereitasi

Muun muassa synnytyskokemukset ja vessakäyntien kertominen ärsyttävät muita Facebook-käyttäjiä.

Koti-osio kysyi lukijoiltaan viime viikolla, mitä kaikkea Facebookissa on sopivaa kertoa. Kävi ilmi, että moni pitäisi henkilökohtaisuudet pois status-päivityksistä. Lähes puolet vastaajista koki, että intiimiasiat olisi pidettävä Facebookin ulkopuolella.

– En ymmärrä sitä että Facebookiin lähetetään sillä samalla sekunnilla kuva lapsesta, kun se on tullut juuri maailmaan. Se hetki on korvaamaton ja vain perheen hetki. ei mun mielestä sitä kaikkien kanssa kuulu jakaa..., nimimerkki Nina kirjoittaa.

– Mielestäni perhe-statuspäivitykset ovat niin turhia "lapset nukkumassa, isää kotiin odotellessa" tai "tästä alkoi yh-äidin arki, koska mies lähti työmatkalle". Myös kaikki suhdesotkut, riidat ja kännimokat ovat niin OUT, että välillä oikein hävettää kavereiden status päivitykset, SuzieQ kommentoi.

– Ei mielellään mitään kovin henkilökohtaista eikä varsinkaan intiimiasioita! Olen lukenut Facebookista kun synnyttäjän sisko kertoo livenä minuutti minuutilta tapahtumaa avautumisineen kaikkineen. Toinen käyttäjä taas kertoo kaiken avoimesti: mitä lääkkeitä hän syö psykiatrisessa sairaalassa ollessaan, intiimeimmät unensa, kuukautiset ja niihin liittyvät kivut ja totta kai myös lähipiirinsä henkilökohtaisimmat asiat. Ei ole soveliasta kun ei kukaan halua ensinnäkään lukea tuollaisista asioista ja kannattaisi myös miettiä tulevaisuuttaan ennen kuin julkaisee, ettei tarvitse myöhemmin hävetä.

Etenkin ruumiintoiminnoista kertominen ärsyttää monia.

– No ei ehkä mitään intiimialueiden tapahtumia huvita lukea, kuten kuukautisista tai vessakäynneistä. Ei kauhesti kiinnosta lukea kaverin ripulista tai kuinka monta senttiä on auki ennen synnytystä..

– Aika noloa alkaa selostaa seksijuttuja tai kertoa omasta kropastaan. Parempi pysytellä hillityllä tasolla asioissa, nimimerkki Myy kertoo..

– Nykyään kaiken voi jakaa,mutta mielestäni joskus on hyvä kunnioittaa myös itseään ja omaa kroppaansa.Sekä muita, Johanna toteaa.

Osa käyttäjistä on kuitenkin sitä mieltä, että Facebookissa saa kertoa kaiken mitä mieleen sattuu juolahtamaan.

– Kyllä kaiken saa kertoa, mikäli haluaa. Tosin eri asia on se, kiinnostaako kaikkia ystäviä kaikki tilapäivitykset. Esim. henkilökohtaisesti minua ärsyttävät joidenkin ystävien monta kertaa tunnissa vaihtuvat tilapäivitykset, ihan aiheesta riippumatta. Jotain rajaa ehkä ennemmin siihen, kuinka usein tekemisistään sinne ilmoittelee, nimimerkki Heksametriina kirjoittaa.

– Siinä on kyllä etusivulla selkeät painikkeet, joiden avulla saa tietyn ihmisen statuksen piiloon, ei niitä oo kenenkään pakko lukea. Toiset kertovat enemmän kun toiset. Itse olen ainakin ärsyttävät postaajat piilottanut kokonaan, ettei ne oo siinä etusivua tukkimassa, nimimerkki Hakaneula toteaa.

Nimimerkki N.N. noudattaa selkeää sääntöä, jonka mukaan hän käyttäytyy Facebookissa.

– En laita Facebookiin mitään, jota en halua vaimon, pomon, työhaastattelijan, työkaverien, lasten tai vanhempieni näkevän nyt tai tulevaisuudessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja