Nämä ovat kaikkien aikojen älyttömimmät dieetit – katso lista

Laihdutushaaveista päänsä pyörälle saaneet ovat vuosien saatossa kokeilleet täysin älyttömiäkin dieettejä.

Etenkin näin kesän kynnyksellä useat haaveilevat muutaman kilon painonpudotuksesta, kun haaveissa siintää se täydellinen bikinivartalo. Kaikki dieetit eivät kuitenkaan ole kokeilemisen arvoisia. Lue, mitä dieettejä terveydenhoitoalan ammattilaiset kammoksuvat!

Raamattudieetti

Raamattudieetille ryhtyvä etsii kaikki sopivat ruoka-aineet Raamatusta. Dieetin mukaan ruoka-aineet jaetaan kiellettyihin ja sallittuihin – taidokkain ruokavalion noudattaja ei nauti mitään, mitä Raamatussa ei mainita.

Raamatun kirjoittamisesta on kulunut jo tovi, joten tämän dieetin noudattaminen 2010-luvulla alkaa olla haastavaa. Tänä päivänä tarjolla on myös valtava liuta ruoka-aineita, joita ei ollut vielä keksittykään silloin, kun Raamattua on kirjoitettu.

Hampurilaisdieetti

Hampurilaisdieetti tarkoittaa sitä, ettei ruokavalioon kuulu mitään muuta kuin hampurilaisia. Huhujen mukaan jotkut ovat todella onnistuneet karistamaan kiloja syömällä pelkkiä hampurilaisia.

Hollywood-dieetti

1920-luvulla kehitetyn Hollywood-dieetin mukaan sallittuja ruoka-aineita ovat vain tarkoin valitut hedelmät, kala ja vähärasvainen liha. 1900-luvun alussa näyttelijättäret pudottivat usein pari kiloa ennen h-hetkeään esimerkiksi ensi-illassa.

Myöhemmin Hollywood-dieettiä on suositeltu noudatettavaksi vain lyhyen aikaa. Dieetin avulla on mahdollista pudottaa muutama kilo, mutta elämäntapojen muuttamiseksi dieettiä ei yksipuolisuutensa vuoksi suositella.

Karl Lagerfeld -dieetti

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeldin mukaan nimetty dieetti on hyvin tiukka. Dieetissä on erilaisia vaiheita, joiden olennaisena osana näyttelevät erilaiset ravintolisät. Dieettiä noudattavan sallitaan ensimmäisessä vaiheessa syövän vain 800-900 kaloria päivässä. Dieetin myöhemmissä osissa sallittujen kalorien määrää kasvatetaan.

Karl Lagerfeld -dieettiä ei suositella noudatettavan paria viikkoa pidempään. Dieettiä noudattavan olisi syytä olla dieetin aikana myös jatkuvasti lääkärin valvonnassa.

Kirjoitusdieetti

Kirjoitusdieetin ideana on laihtua taiteilemalla. Kirjoittamalla huonoista ruokatottumuksista ja niiden taustalla olevista estoista laihdutuksesta haaveileva voi huhujen mukaan päästä eroon liikakiloista. Ruokailuun tai mahdolliseen liikuntaan tässä dieetissä ei pureuduta.

Shangri-la-dieetti

Shangri-la-dieettiä ei turhaan ole kutsuttu maailman helpoimmaksi dieetiksi. Dieetin aikana nautitaan vain oliiviöljyä ja sokeriliuosta. Ohjeiden mukaan nesteet saa nauttia päivän aikana joko yhdellä kertaa tai pitkin päivää.

Hengenvaarallisen dieetin aikana sallitaan päivässä vain 100–400 kaloria. Kauhisteltua dieettiä ei suositella kenellekään.

Nolladieetti

Kaikkein järkyttävin ja utopistisin maailmalla kokeilluista dieeteistä lienee nolladieetti. Dieetin aikana ei ole tarkoitus syödä lainkaan. Ei liene yllätys, että terveysalalla dieetti tyrmätään täysin hengenvaarallisena.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja