Nämä julkkikset aikovat eduskuntaan – katso lista

MTV3.fin Viihdeuutiset keräsi listan kansanedustajaehdokkaiksi asettuvista julkisuuden henkilöistä.

Jussi Parviainen

Ohjaaja Jussi Parviainen pyrkii Arkadianmäelle Helsingistä, Suomen työväenpuolueen listoilta. Puolueella on tiukka paikka, sillä ellei kansanedustajapaikkaa tule, se tippuu puoluerekisteristä. Parviaisella on sama vaalinumero Helsingissä kuin Timo Soinilla Uudellamaalla, ja tämän on arveltu parantavan miehen mahdollisuuksia.

Mies itse tosin on ilmoittanut, että olisi halunnut vetää ehdokkuutensa pois.

Jani Toivola

MTV3:lla Idolsia ja AVAlla Tyylitunnustuksia-ohjelmia juontanut näyttelijä Jani Toivola ilmoitti 26. tammikuuta, että hän lähtee vaaleihin Uudenmaan vaalipiiristä vihreiden listoilta.

Myös vaateliikettä pitävä Jani on ollut näkyvästi esillä homoseksuaalien oikeuksien puolustajana.

BB-Antti eli Antti Kurhinen

Vuoden 2008 Big Brother -talosta ja avioliitostaan Henna Kalinaisen kanssa tunnettu Antti Kurhinen pyrkii edustamaan kansaa Piraattipuolueen riveistä Helsingistä.

Suomalaisvenäläinen Antti haluaisi ajaa eduskunnassa muun muassa venäjän kielen opiskelua ruotsin sijaan ja kiinnittää huomiota syrjäytymisvaarassa olevien nuorten asemaan.

Jasmin Mäntylä

Politiikassa kunnostautunut kohukaunotar Jasmin Mäntylä on asettunut kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2011 vaaleihin.

Oulun kunnallispolitiikassa varajäsenenä mukana oleva Mäntylä asettuu ehdolle Oulun vaalipiiristä kokoomuksen listoilta. Jasmin on hankkinut poliittisia kannuksia muun muassa nuorisoasiainlautakunnan jäsenenä sekä Kansallisen Lastenliiton Pohjois-Pohjanmaan puheenjohtajana.

Päivi Storgård

Toimittaja Päivi Storgård pyrkii eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä ruotsalaisen kansanpuolueen riveistä.

Kolmen lapsen äiti on suomenruotsalaisten kansankäräjien hallituksessa. Hän työskentelee tällä hetkellä toimittajana Anna-lehdessä.

Jaana Pelkonen

Tv-juontaja Jaana Pelkonen on ehdolla eduskuntavaaleissa Helsingin kokoomuksen listoilta.

Pelkonen on valmistunut valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2008 ja toiminut viestintäministeri Suvi Lindénin eduskunta-avustajana.

Lasse Norres

Musiikki- ja viihdealan vaikuttaja Lasse Norres pyrkii myös eduskuntaan. 1980-luvulla hän toimi suositun Dingo-yhtyeen managerina ja Finnlevyn tiedottajana. Nykyisin hänellä on oma viihde- ja viestintäalan yritys.

Uudenmaan vaalipiiristä kokoomuksen riveissä seisova Norres valittiin Vantaan kaupunginvaltuustoon syksyn 2008 kunnallisvaaleissa.

Nasima Razmyar

Vuoden 2010 pakolaisnainen ja Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta tuttu Nasima Razmyar on ehdokkaana sosiaalidemokraattien riveissä Helsingissä.

Nasima toimii projektipäällikkönä eri etnisten ryhmien naisjärjestössä ja kiertää ympäri Suomea puhumassa maahanmuuttajien kotouttamisesta ja ihmisoikeuksista.

Essi Pöysti

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 23, on ehdolla kevään eduskuntavaaleissa kokoomuksen listoilta Keski-Suomen vaalipiiristä.

Ben Zyskowiczin innoittamana politiikkaan mukaan lähtenyt kaunotar on valmistunut sairaanhoitajaksi, ja hän työskentelee tällä hetkellä Lastenklinikan päivystysosastolla.

Fatbardhe Hetemaj

Vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2009 valittu Fatbardhe Hetemaj on kokoomuksen ehdokkaana Helsingissä.

Kauppatieteiden kandidaatin vaaliteemoja ovat muun muassa ihmisoikeudet, maahanmuuttajien kotouttaminen ja nuorten tukeminen.

Ibi Love

Idols-kilpailusta tunnetuksi tullut Ibi Love alias Iida Maria Lukander pyrkii eduskuntaan Suomen kommunistisen puolueen listoilta Helsingistä.


Kike Elomaa

Kehonrakentaja ja laulaja Kike Elomaa pyrkii eduskuntaan perussuomalaisten listoilta. Elomaa yritti eduskuntaan vuoden 2007 vaaleissa sitoutumattomana perussuomalaisten listoilta Varsinais-Suomen vaalipiirissä, mutta hän ei tullut valituksi.

Elomaan isä oli SMP:n, myöhemmin SKYP:n, kansanedustajana 1970-luvulla toiminut Arvo Sainio.

Wilson Kirwa

Ex-juoksija Wilson Kirwa on kokoomuksen ehdokkaana Hämeessä. Kenialaissyntyinen Kirwa on ollut Lahden kunnallisvaltuustossa vuodesta 2008. Useita Suomen mestaruuksia keskimatkoilla voittanut Wilson muistetaan myös MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta, johon osallistui vuonna 2009 tanssiparinsa Susa Matsonin kanssa.

Sinuhe Wallinheimo

Suomalainen jääkiekkomaalivahti Sinuhe Wallinheimo lopetti uransa kauden 2009–2010 päätteeksi. Wallinheimo tuli valituksi Jyväskylän kaupunginvaltuustoon kunnallisvaaleissa 2008 kokoomuksen listalta.

Wallinheimo kirjoittaa kotisivuillaan päättäneensä ryhtyä ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleihin.

Sara Paavolainen

Näyttelijä Sara Paavolainen sijoittui kuudenneksi Helsingin sosialidemokraattien jäsenvaalissa. Näin ollen Paavolainen on SDP:n ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Sara Paavolainen nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon. Eduskuntaan pyrkiminen on luonnollinen jatkumo naisen poliittiselle uralle.

Jukka Järvinen

Sara Paavolaisen avopuoliso, päihdetyöntekijä ja ex-nyrkkeilijä Jukka "Pyöveli" Järvinen asettuu myös sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi Helsingissä.

Kunnallispolitiikassa Järvinen on neljäs varavaltuutettu ja sosiaalilautakunnan varajäsen. Eduskuntavaaleissa hänen kohderyhmiään ovat syrjäytyneet päihdeongelmaiset, asunnottomat, vangit sekä nuoret.

Juha Väätäinen

Entinen kestävyysjuoksija Juha Väätäinen pyrkii perussuomalaisten eduskuntaehdokkaaksi Helsingin vaalipiiristä.

Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Väätäinen oli keskustan ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä.

Pekka Räty

Näyttelijä Pekka Räty on ehdolla eduskuntaan keskustan listoilta Pohjois-Karjalan vaalipiirissä Aiemmin Räty on toiminut kansanedustajana vuosina 1991–1995.

Räty pyrki eduskuntaan myös vuonna 2007, mutta silloin häntä ei valittu.

Tino Singh

Juontaja, muusikko Tino Singh pyrkii eduskuntaan ruotsalaisen kansanpuolueen riveistä.

Singh on aiemmin ollut europarlamenttiehdokkaana.Singh muistetaan 1990-luvulta MTV3:n suositun Passi ja hammasharja -visailuohjelman juontajana. Miehellä on myös omaa nimeään kantava yhtye.

Kirsikka "Geronima" Kelloniemi

Striptease-taiteilija Geronima eli Kirsikka Kelloniemi keskittyy tällä hetkellä politiikkaan. Kirsikka on kertonut lähtevänsä ehdolle eduskuntavaaleihin Muutos 2011 -puolueen riveistä. Naisen mukaan ryhmä antavaa hänen lausua räväköitäkin mielipiteitä asioista, joista ei ole totuttu eduskunnassa puhumaan.

– Uskon, että striptease-kokemuksestani on politiikassa hyötyä, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Olen tavannut monenlaisia ihmiskohtaloita niissä ympyröissä. Minulla on paljon sanottavaa esimerkiksi perhepolitiikasta, Geronima kertoi MTV3.fin Viihdeuutisille.

Alpo Suhonen

Jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen asettuu vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Hämeen vaalipiirissä.

Aiemmin mies on ollut kansanedustajaehdokkaana niin Sdp:n kuin Skdl:n listoilta.

BB-Tero eli Tero Savikuja

Big Brotherissa kaudella 2008 nähty Tero Savikuja pyrkii sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi Lapin vaalipiirissä.

Mies lupaa Facebook-ryhmässään juosta puolimaratonin, jos tuhat fania tulee täyteen. Tammikuussa perustetuilla sivuilla on 21.3. yhteensä 69 fania.

– Olen miettinyt eduskuntavaaliehdokkuutta jo useamman vuoden. Kyseessä ei ole todellakaan hetken mielijohteesta tehty päätös. Tietysti siitä asetelmasta pitää lähteä, että pääsen läpi ja kansanedustajaksi, Tero sanoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kisu eli Kristian Jernström

Muusikko Kisu pyrkii eduskuntaan kokoomuksen Uudenmaan vaalipiirin listoilta.

Syksyn sävel -kilpailussa menestynyt iskelmälaulaja pyörittää nykyään kyläkauppaa Inkoossa.

Jesca Muyingo

Tv-kanava Nelosen uutisankkuri Jesca Muyingo pyrkii eduskuntaan Sdp:n Uudenmaan vaalipiirin listoilta. Tv-työn lisäksi Muyingolla on kokemusta YK-tehtävistä ja kansainvälisestä pankkitoiminnasta.

Eduskuntaan hän haluaa tuoda muun muassa juuri kansainvälistä osaamista. Muyingo on sukutaustaltaan suomalaisugandalainen.

Anneli Sauli

Näyttelijä Anneli Sauli pyrkii eduskuntaan Suomen kommunistisen puolueen (Skp) listoilta.

Yli 40 elokuvassa esiintynyt tähti sai vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kommunistisen puolueen ehdokkaana 272 ääntä.

Kari Peitsamo

Myös pitkän linjan muusikko Kari Peitsamo on Skp:n eduskuntavaaliehdokkaana Helsingistä. Peitsamo on pyrkinyt eduskuntaan kahdesti aikaisemminkin, vuoden 2003 ja 2007 vaaleissa Pirkanmaan vaalipiiristä.

Peitsamo on ollut ehdolla myös europarlamenttivaaleissa vuosina 2004 ja 2009 sekä kunnallisvaaleissa vuonna 2004 Tampereella.

Susanna Hillenbrand

Yksi kevään julkkisehdokkaista on Helsingistä Kouvolaan muuttanut, Diili-kilpailusta tuttu Susanna Hillenbrand. Hillenbrand on Vapauspuolueen ehdokkaana Kymen vaalipiiristä.

Hillenbrand putosi Diilistä ohjelman toisen tuotantokauden alkutaipaleella.

Riku Räsänen

Raumanmeren juhannusjuhlien eli RMJ-festareiden isänä tunnettu Riku Räsänen pyrkii Arkadianmäelle Raumalta eli Satakunnan vaalipiiristä kokoomuksen listoilta.

Räsänen on toiminut Rauman kaupunginhallituksessa ja pyörittää yrityksensä ohella myös Aito Fiilis -hyväntekeväisyysyhdistystä, joka auttaa muun muassa syrjäytyneitä nuoria.

Janne Hurme

Laulaja Janne Hurme on Vapauspuolueen ehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Kirje-iskelmäkappaleella vuonna 1995 läpimurron tehnyt Hurme toimii nykyään hard rock -yhtye Human Templen laulajana.

MTV3:n vaalisivutmtv3.fi/vaalit

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat