Nämä asiat on hyvä käydä läpi ennen seurustelun aloittamista

Siinä vaiheessa kun tapailu alkaa muuttua säännöllisemmäksi ja orastavan parisuhteen osapuolten mielessä alkaa olla seurustelu, on hyvä keskustella tietyistä seikoista.

Tapailun muuttuminen seurusteluksi tuo väkisinkin mukanaan odotuksia, joiden vuoksi asioista on hyvä keskustella. Jotta riidoilta vältyttäisiin heti suhteen alkuvaiheessa, ovat Hellobeautiful-sivuston neuvot varteenotettavia.

Tapailemmeko muita?

Usein etenkin naisten uskotaan jo suhteen alkuvaiheessa olevan erityisen tarkkoja siitä, ettei mahdollinen kumppani tapaile muita. Kun seurustelu aloitetaan, on useimmille tärkeää sopia, että tapaillaanko muita.

Asia on hyvä ottaa avoimesti puheeksi, jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin. Kumppania satuttaa mitä todennäköisimmin mahdollinen tieto tuoreista kumppaneista, jos asioista ei ole päästy selvästi yhteisymmärrykseen.

Tarkoittaako suhde mahdollisesti avioliittoa tulevaisuudessa?

Ihmiset suhtautuvat avioliittoon hyvin eri tavoin. Toiset tietävät olevansa valmiita astumaan avioliiton rauhaisaan satamaan jo nuorena. Toiset eivät välttämättä ymmärrä avioliiton merkitystä lainkaan.

Jotta parisuhteen molemmat osapuolet olisivat perillä tavoitteistaan ja haaveistaan, on asia hyvä ottaa esille. Suhteen tulevaisuudesta on hyvä ottaa jo aluksi selko, ja jos kahden ihmisen tavoitteet ovat muualla, voidaan suhde päättää jo ennen sydänsuruja.

Miksi haluamme sitoutua?

On hyvä selvittää heti seurustelun aluksi, miksi halutaan sitoutua. Toiset etsivät elämäänsä hetken huumaa ja toiset toivovat löytävänsä sielunkumppanin, jonka kanssa jakaa jokainen arkinenkin ajatus.

On hyvä olla perillä siitä, kuinka tiukasti kumppanit haluavat pitää kiinni omasta itsenäisyydestään. Osalle ihmisistä riittää muutama viikoittain yhdessä vietetty hetki ja osa haluaa sitoutua parisuhteeseen viikon jokaisena päivänä.

Avoin keskustelu omista tottumuksista puhdistaa ilmaa ja varmistaa sen, että tasapaino on läsnä suhteessa heti sen alkumetreiltä saakka. Kukaan ei toivo, että toisen turhan aktiivisuuden aiheuttama ahdistus on läsnä suhteessa jo heti aluksi.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja