Mainos

Naku-upseeri tv-ohjelmassa: Armeijan ohjesääntö kieltää ylilyönnit

Puolustusvoimat selvittää parhaillaan, vaikuttaako alastomana esiintyminen kantahenkilökuntaan kuuluvan henkilön ammatinharjoittamiseen. Sotilaiden käyttäytymistä ohjaa yleinen palvelusohjesääntö.

Nelosella maanantai-iltana alkaneessa deittiohjelmassa jämsäläinen aliupseeri esiintyi täysin alasti. Asiasta syntynessä keskustelussa kyseltiin esimerkiksi sitä, mikä on ammattisotilaalle soveliasta käytöstä.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, eversti Mika Kalliomaa kommentoi asiaa Keskisuomalaisessa. Hänen mukaansa ohjelmassa esiintyneen henkilön toiminta ei ollut asianmukaista. Kyseisen tapauksen seurauksia selvitelläänkin nyt Ilmavoimissa.

Ohjenuorana palvelusohjesääntö

Armeijan peruskäytännöt on kirjattu yleiseen palvelusohjesääntöön. Ammattisotilas tai varusmies saattaa saada ohjesäännön noudattamatta jättämisestä rangaistuksen. Rangaistukseen sovelletaan lakia sotilasrikoksista. Se voi olla teon vakavuudesta riippuen muistutus, varoitus tai sakko. Vielä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, ryhtyykö ilmavoimat toimiin liittyen televisio-ohjelmaan. Esikunta ei ota kantaa tapaukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.