Näkökulma: Kaisa Mäkäräiseltä poikkeuksellinen startti – vastaavia tilastoja kaivettava vuosien takaa

Ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen on aloittanut maailmancup-kauden poikkeuksellisilla suorituksilla, kirjoittaa MTV Sportin Ossi Karvonen.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Mäkäräisen sunnuntaisesta voitosta.

Ensimmäiseltä ampumapaikalta neljä hutia. Sen jälkeen 45 laukausta peräkkäin maaliinsa, ja kaksi osakilpailuvoittoa. Siinä Kaisa Mäkäräisen suoritukset pähkinänkuoressa kauden avausviikonlopulta Slovenian Pokljukasta.

Kun selaa Mäkäräisen tilastoja, selviää, että kyseiset ampumasuoritukset ovat suomalaistähdelle hyvin poikkeuksellisia.

Ammunta on aina ollut Mäkäräiselle se heikompi osa-alue. Neljän hudin yksittäinen tähtäyssessio on kuitenkin hänellekin harvinaisuus.

Entä kaksi nolla-ammuntakilpailua peräkkäin? Kun katsotaan viime kauden merkintöjä, Mäkäräinen sai kasaan kokonaisuudessaan yhden puhtaan ammunnan henkilökohtaisissa kisoissa – kuten myös kolmella kaudella aiemmin.

Kaksi peräkkäistä nollakilpailua suomalaistähti tähtäsi huipputasolla edellisen kerran sesongilla 2010-2011 – silloin peräti kahteen otteeseen.

On sanomattakin selvää, ettei Mäkäräinen pysty ampumaan tällä tasolla koko kauden ajan, mutta poikkeuksellinen tarkkuus kertoo jostain. Mäkäräinen ei hämmentynyt neljän hudin startistaan, vaan korjasi virheet ja löysi nopeasti rentouden penkalla.

Jos Mäkäräinen parantaa viime kauden ammuntaprosenttiaan edes hiukan, voittoja ja palkintosijoja ropisee. Ja tammikuussa 36 vuotta täyttävä Mäkäräinen juhlii taas kokonaiscupin voittoa kauden päätteeksi, sillä hiihtovauhti on edelleen huippuluokkaa. 

Tilastolähde: biathlonworld.com

Lue myös:

    Uusimmat