Näitkö Rukajärven napakan viestin kisajärjestäjille? Pronssimitalistin terveiset ikuistuivat kuvaan

Enni Rukajärvi voitti toisen olympiamitalinsa sijoituttuaan Pyeongchangin slopestyle-kisassa pronssille. Rukajärvi iloitsi mitaliaan, mutta piti kisaa muuten farssina.

Puuskittaisen tuulen takia kilpailijat joutuivat todella haastaviin olosuhteisiin, eivätkä olosuhteet olleet kaikille tasapuoliset. Moni kilpailija kaatui.

Myös Rukajärvi kaatui ensimmäisellä kierroksella.

- Ekan laskun jälkeen mietin, että laskenko tokalla laskulla edes hyppyjä, koska oli niin paha tuuli ekalla laskulla. En halua loukkaantua vakavammin tällaisissa jutuissa. Ei ole ihan sen arvoista, Rukajärvi paljasti.

Rukajärvi ei aiemmin ollut laskenut moisissa oloissa.

- Oli todella pahat olosuhteet. Oli aika vaarallista. Ei tiennyt, millainen tuuli on laskun aikana. Piti olla fiksu lukiessaan lipuista tuulen suuntaa. Oli aivan uusi kokemus kisata noin paljon muuttuvassa tuulessa.

Rukajärvi teki selväksi, ettei maanantaina olisi pitänyt laskea ollenkaan.

- Ei ollut oikea ratkaisu järjestää kisaa noissa oloissa. Harjoituksissa oli vielä ok, mutta kisassa oli todella pahat olosuhteet. Olisi pitänyt siirtää kisaa, hän sanoi.

Ensimmäisen laskunsa jälkeen Rukajärvi laittoi peukalonsa alas. Se oli selkeä viesti.

- Näytin peukkuja alas, koska oli niin pahat olosuhteet, ettei laskeminen ollut järkevää.

Rukajärvi satutti itseään kaatumisessaan.

- Tärähti vähän päässä ja iskin leuan varmaan polveen, kun se on aika kipeä ja puraisin vähän kielen sivusta. Alhaalla meidän lääkäri katsoi, että leuat on kunnossa. Ei ollut mitään siinä.

Kisan voittaja Yhdysvaltojen Jamie Anderson sanoi, ettei kisaa olisi pitänyt peruuttaa. Rukajärvi oli eri mieltä.

- Kyllä näin suomalaisena on ihan rehellinen, vaikka mitali tuli, ja olen siitä tosi onnellinen. Moni on panostanut tähän juttuun ja sitten sattuu olemaan tämmöinen keli ja tämmöiset kisat. Monelta menee kaikki se työ hukkaan, jota tätä varten ovat tehneet

Anderson pääsi laskemaan parempaan tuulirakoon.

- Sillä kävi tuuri myös sen tuulen kanssa. Ei sattunut niin pahaa tuulta sille laskulle. Pääsi ihan ok niistä hyppyreistä. Siitäkin oli vähän kiinni tänään, Rukajärvi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat