Mainos

Naisten jääpallon MM-kisat Lappeenrannassa

Jääpallohistorian ensimmäiset naisten MM-kilpailut pelataan 18.-22.helmikuuta Lappeenrannan Kisapuiston kentällä. Turnaukseen osallistuu Suomen lisäksi joukkueet Ruotsista, Norjasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

Alunperin Kansainvälinen jääpalloliitto oli myöntänyt naisten MM-kisat Venäjälle, mutta siellä ei ollut valmiuksia kisojen järjestämiseen.

Suomi ei ole MM-kisojen voittajasuosikki, sillä naisten jääpallo on sitten 1990-luvun alun kuihtunut harvojen pelaajien harrastusluontoiseksi toiminnaksi. Takavuosina naisten SM-sarjassa pelasi valtakunnallista sarjaa parhaimmillaan kahdeksan joukkuetta, mutta nyt sarjatoiminta on ollut poikki vuosia.

- On syytä katsoa peiliin. Toimet naisjääpallon henkiin herättämiseksi on liitossa aloitettu, vakuuttaa Jääpalloliiton puheenjohtaja Juha Hilmola.

Jolkkonen valmentaa

Suomen MM-kisajoukkueen rakentaminen on paraikaa käynnissä. Joukkueen valmennuksesta vastaa kaiken kokenut jääpallomies Seppo Jolkkonen, miesten maajoukkueen ex-päävalmentaja.

- Emme lähde kisoihin ryppyotsaisina, vaan hauskaa pitää olla. Yksikään pelaaja joita olen kysellyt joukkueeseen, ei ole kieltäytynyt, Jolkkonen totesi.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Hannu Saintula on luvannut jääpallopuolelle apuja omista joukoistaan. Moni jääpalloilija on nimittäin siirtynyt kaukalopuolelle, kun kilpailutoiminta lopahti. - Sieltä puolelta on luvassa luisteluvoimaa kokeneemman "ladykalustomme" täydennykseksi, Jolkkonen kertoi.

Naisten MM-joukkueen tunnetuin pelaaja on Hanna Teerijoki, joka on Jolkkosen lähin aisapari joukkueen kokoamisessa. - Suomen pitäisi ottaa esimerkkiä Ruotsista, jossa naisten jääpallo on hyvin suosittu laji. Ruotsi onkin MM-kisojen ehdoton ennakkosuosikki, Teerijoki laskee.

Olympialaiset tavoitteena

Monen muun pikkulajin tavoin jääpalloväki Suomessa ja maailmassa havittelee paikkaa talviolympialaisista.

Puheenjohtaja Hilmolan mukaan jääpallo voisi olla olympialaji joko vuoden 2010 tai 2014 talviolympialaisissa. - Olemme saaneet selvää viestiä siitä, että olympialaisiin on turha pyrkiä ilman naisia, puheenjohtaja totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.