Näistä onnistumisista Donald Trump tullaan muistamaan, arvioivat asiantuntijat: "Hän on ollut hyvin harvinaislaatuinen presidentti"

10:55
Videolla asiantuntijat pohtivat, mitä Trumpin paljon puhutun muurin kesken jääminen kertoo presidenttikaudesta.

Donald Trumpin suurin onnistuminen Yhdysvaltain presidenttinä on ollut konservatiiviset tuomarinimitykset sekä korkeimmassa oikeudessa kuin muissa oikeusistuimissa, arvioi vieraileva tutkija Maria Annala Ulkopoliittisesta insituutista.

Hän pitää Trumpin oikeusistuimissa aikaansaamaa muutosta pitkäaikaisena, joka tulee vaikuttamaan vielä pitkään.

Dosentti Markku Ruotsila Helsingin yliopistosta taas pitää talouspolitiikkaa Trumpin onnistumisena. Verojen lasku ja sääntelyn purku olivat tärkeitä teemoja monille Trumpin kannattajille.

"Tehnyt sen mitä hän on luvannut"

Ruotsilasta Trump on pitänyt vaalilupauksensa hyvin, vaikka hän myöntääkin, ettei kaikkia lupauksia pystytty pitämään ainakaan täysimääräisesti. Lupausten pitäminen riippuu hänestä myös laskutavasta.

– Trump on tehnyt sen mitä hän on luvannut, Ruotsila toteaa. 

– Trump on ollut hyvin harvinaislaatuinen presidentti.

Myös Annala on sitä mieltä, että Trump on ollut hyvin johdonmukainen vaalilupaustensa suhteen.

Ei onnistunut yhdistämään kansaa

Trumpin suurimmiksi epäonnistumisiksi Ruotsila arvioi sen, ettei tämä onnistunut yhdistämään Yhdysvaltoja kansana tai ratkaisemaan Pohjois-Koreaa tai Irania koskevia ongelmia. Hänestä nämä ovat kuitenkin niin suuria ongelmia, että niissä onnistuminen ei ollutkaan helppo tehtävä.

Annala taas pitää Trumpin suurimpana epäonnistumisena tämän demokratian vastaisen epäluottamuksen lietsontaa ja sen seurauksia. Lisäksi hän näkee presidentin epäonnistuneen osuudessaan koronatilanteen hoidosta. 

2:07
Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton mukaan media yksinkertaistaa liikaa Yhdysvaltojen todellisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja