Näistä lähtökohdista Huuhkajat iskee EM-kisoihin – alla synkkä tilasto

2:03
MTV Urheilu ennakoi paikan päältä Kööpenhaminasta Huuhkajien avausottelua.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa oman EM-kisaurakkansa lauantaina Tanskaa vastaan. Huuhkajat lähtee EM-kisoihin alla kuuden ottelun voitoton putki.

Suomi on ottanut kuudesta edellisestä pelistään kaksi tasapeliä (MM-karsinnoissa Bosnia ja Hertsegovina sekä Ukraina) ja neljä tappiota (Kansojen liigassa Walesille, ystävyysotteluissa Sveitsille, Ruotsille ja Virolle).

Tanskan vastaava tilasto on komeaa luettavaa. Kuudessa pelissä ainoastaan tappio EM-kisojen suursuosikki Belgialle, harjoituspelin tasapeli Saksaa vastaan sekä neljä komeaa voittoa. Tanska on tehtaillut kuudessa viime pelissä peräti 19 maalia ja päästänyt viisi (neljä Belgiaa vastaan). Suomi on tehnyt kuusi maalia ja omiin on mennyt 12 osumaa.

Jos peilataan pidemmälle historiaan, niin Suomi on voittanut Tanskan kerran 2000-luvulla Se sattui vuonna 2000 harjoituspelissä, jossa Vesa Vasara iski kahdesti Tanskan verkkoon. Tappioita on 15 ja tasapelejä kuusi. Suomi on voittanut kahdesti Tanskan sen kotikentällään, vuonna 1931 ja edellinen vierasvoitto on vuodelta 1949. Tanska on voittanut kotipeleistä 18 ja kolmesti on päädytty tasatulokseen.

Huuhkajat aloittaa historiallisen EM-taipaleensa lauantaina seitsemältä Tanskaa vastaan. Muut lohkon joukkueet ovat Venäjä ja Belgia.

Katso pääkuvan videolta MTV Urheilun otteluennakko Huuhkajien ja Tanskan kohtaamiseen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja