Näistä kohuista Harri Olli muistetaan

Mäkihyppääjä Harri Olli on jäänyt kansa mieliin paitsi urheilusuorituksillaan myös toilailuistaan yksityiselämässä.

Rovaniemeläistä Harri Ollia on ehditty jutuissa vertaamaan myös legendaariseen Matti Nykäseen. Aivan kaikkea samaa Harri ei ole vielä ehtinyt tehdä kuin Nykänen, mutta ainakin näistä kohuista me hänet muistamme.

Vuoden 2008 helmikuussa lentomäen MM-kisoissa Oberstdorfissa Olli vietti luvatta yön poissa maajoukkueen majapaikalta. Juhlahumussa ja naisseurassa vietetyn yön jälkeen hyppääjä palasi hotellille vain tunteja ennen kilpailujen koekierrosta. Kotimaahan palattuaan humalassa toimittajien kysymyksiin vastaillut Olli haukkui lajijohtaja Janne Marvailan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Olli erotettiin mäkijoukkueesta tuolloin ja hyllytys jatkui kauden loppuun saakka.

Rattijuopumus ja raju ylinopeus

Olli on onnistunut törttöilemään myös liikenteessä. Ilta-Sanomien mukaan mäkimies tykitti poliisin tutkaan 141 kilometrin tuntivauhdilla viime vuoden heinäkuussa Lapinlahdella. Rajoitusten mukaan tieosuudella olisi pitänyt huristella 80 kilometriä tunnissa. Poliisin verikoe paljasti kaiken hyvän lisäksi, että Harrilla oli veressä 0,62 promillea. Olli tuomittiin rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 120 euron päiväsakkoihin.

Olli palasi kesällä 2008 mäkijoukkueeseen, mutta hänet potkittiin pihalle jo elokuussa. Syynä oli Ollin ravintolaillan venähtäminen kesä-GP:n kiertueella Sveitsin Einsiedelnissä.

Olli sekoitti kesällä 2008 suomalaismediat Facebook-statuksellaan, jonka mukaan mies olisi yllättäen mennyt naimisiin. 7 päivää -lehden mukaan mäkikotka ei edelleenkään ole naimisissa vasta 17-vuotiaan Carolinansa kanssa, mutta kihloissa pari kyllä virallisesti on.

Nykyisin Harri Ollin avovaimona Lahdessa asuva Carolina oli lehden tietojen mukaan kesällä 2008 vasta 16-vuotias, joten mäkimiehen olisi pitänyt anoa lupaa naimisiinmenolleen aina oikeusministeriöstä saakka.

Haistatteli toimittajalle

Tämän vuoden helmikuussa Liberecin MM-kisojen aikaa Olli haistatteli suomalaistoimittajalle. Törkykommentti päätyi norjalaisen TV2:n kameralle.

– ...ttuako se sulle kuuluu, kuittasi Olli kysymyksen esittäneelle toimittajalle ohi mennessään. Ollin reaktio tallentui norjalaisen TV2:n kameralle ja päätyi kanavan mäkijuttuun.

Heinäkuussa uutisoitiin Ollin laittaneen korkin kiinni. Tuolloin miehelle ei maistunut enää edes saunakalja, vaan nuori mäkihyppääjä halusi keskittyä täysillä huippu-urheilijan elämään.

– Toukokuusta lähtien en ole edes saunakaljoja ottanut, Olli kertoi Ilta-Sanomissa.

Viimeisin käänne on viikonloppuna lahtelaisessa ravintolassa tyttöystävänsä kanssa käyty humalainen baaritappelu.

MTV3:n Viihdeuutiset nyt myös Twitterissä,tutustu

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat