Näissä Suomen hotelleissa huhutaan kummittelevan – MTV testasi aavemaisen majapaikan: ”Biljardipallot liikkuvat itsekseen”

1:13

Kummitustarinoita kerrotaan monissa hotelleissa myös Suomessa. MTV Uutiset vieraili majapaikkassa, jossa monet asiakkaat vakuuttavat nähneensä haamuja.

Jännittäviä kokemuksia etsivien matkaajien kannattaa harkita kohteita, jotka kirjailija Tiina Hautala esittelee teoksessaan Hotellien henget: Kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista. Kyseisissä kohteissa yöpymisen luvataan olevan elämys, uskoi haamuihin tai ei.

Kummituksista ei ole tieteellistä näyttöä, mutta aavetarinat tuovat oman säväyksensä majapaikkojen tunnelmaan. Hotelleissa viihtyvien henkien huhutaan kummittelevan ainakin kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Yksi aavehotelleista on Hämeenlinnassa sijaitseva Vanajanlinna.

– Ovia sulkeutuu, askeleita kuuluu ja biljardipallot liikkuvat itsekseen, linnan isäntä Mika Walkamo kuvailee aavemaisia tapahtumia.

Kummittelu edistää myyntiä

Aavehotellin maine saattaa säikäyttää asiakkaan, mutta se voi myös edistää myyntiä. Monissa hotelleissa kummituksista kerrotaan vain kysyttäessä. On kuitenkin yhä yleisempää, että matkustajat nimenomaan metsästävät kummitustarinoiden tarjoamaa lisäjännitystä.

– Osa pelkää niitä kovasti ja osa ei välitä. Täällä käy myös ihmisiä, jotka halauavat löytää tai kokea haamuja, Walkamo toteaa.

Karttakuvaan merkityt hotellit ovat todistaneet monenlaisia elämänkohtaloita, tunteita, salaisuuksia ja historian vaiheita. Hotellimiljöö onkin juuri siksi oivallinen asetelma kummitustarinoille. Hautalan mukaan rakennusten historia, tunnelma, persoonallisuus ja hyvä henki houkuttelevat aaveita.

– Tämäkin on vajaa satavuotias talo, jossa on historian aikana ehtinyt tapahtua paljon, Walkamo kertoo.

Hautalan esittelemät majapaikat ovat ylpeitä kummitustarinoistaan. Useat hotellit suhtautuvat yliluonnollisiin ilmiöihin niin sanottuina suojelushenkinä. Ne on otettu mukaan työyhteisöön ja osaksi tarinankerrontaperinnettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja