Mainos

Näissä kunnissa kylmä kesä lämmitti eniten – oliko oma kuntasi kylmimpien joukossa?

Lämpimintä kesää vietettiin Taipalsaarella ja Naantalissa, joissa kummassakin kesä–elokuun keskilämpötila oli 15,6 astetta.

Katso kartasta, kuinka lämmin kesä oli sinun kunnassasi! Kunnan väri on sitä tummempi, mitä lämpimämpi kesän keskilämpötila oli 1.6.-31.8.2015. Lähde: Ilmatieteen laitos.

Taipalsaarella tämä oli puoli astetta vuosien 1981–2010 keskiarvoa vähemmän. Naantalissa lämpötila oli taas 0,1 astetta keskiarvoa korkeampi.

Kylmintä kesää vietettiin Enontekiöllä, jossa kesän keskilämpötila oli 9,6 astetta. Se oli puoli astetta aiempien kesien keskiarvoa matalampi. Toiseksi viilein suvi oli Utsjoella, jossa keskilämpötila oli 9,8 astetta.

Kesän korkein lämpötila mitattiin Kouvolassa 3. heinäkuuta Utin Lentoportintiellä, missä lämpötila oli 31,4 astetta. Kesän harvoista hellepäivistä valtaosa sijoittui kuitenkin elokuulle.

Lämpötilat alle kesän keskiarvon – erot kuitenkin pieniä

Suurimmassa osassa kuntia lämpötila oli keskiarvoa matalampi, puolessa kunnista vähintään 0,7 astetta viileämpää. Suurin ero keskiarvoon oli Taivalkoskella, jossa kesä oli 1,2 astetta keskiarvoa viileämpi.

Muutamissa lounaissaariston kunnissa lämpötilat olivat kuitenkin keskimääräistä lämpimämpiä. Sottungassa lämpötilat olivat 0,3 astetta keskiarvoa korkeammat. Kumlingessa, Kökarissa ja Kaskisissa lämpötila oli 0,2 astetta lämpimämpi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.