Naisleijonat paineli MM-mitalipeleihin – näin vastustaja ratkeaa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue eteni MM-välieriin Yhdysvaltain Uticassa. Naisleijonat päihitti puolivälierässä Sveitsin maalein 3–1.

Suomen ensimmäiset kaksi maalia syntyivät luistinten kautta, kolmas puolestaan pompulla sveitsiläismailasta.

Ottelun päätösmaali merkittiin kolmannessa erässä Nelli Laitiselle. Hänen laukomansa kiekko nousi sveitsiläismailan kautta korkealle ja lepatti maaliin.

2–1-voittorysän puolestaan ohjasi toisessa erässä luistimellaan Susanna Tapani. Syötön tarjosi Petra Nieminen.

Nieminen oli aiemmin viimeistellyt Suomen 1–1-tasoituksen avauserän puolivälissä sveitsiläisluistimen kautta kierrettyään kiekon kanssa maalia.

Aivan ottelun alku oli Suomelle karu, kun Sveitsin Ivana Weyn rystylaukaus ohitti maalivahti Sanni Aholan jo reilun minuutin pelin jälkeen.

Naisleijonat päihitti Sveitsin aiemmin myös lohkovaiheen päätöskamppailussaan 5–2. Suomi hävisi muut kolme lohkopeliään.

Välierään tullee vastaan toinen mahtimaista

Naisleijonat pelaa MM-välierissä ensi kertaa sitten vuoden 2021.

Myöhemmin käytävät muut puolivälieräottelut ovat Tshekki–Saksa, Kanada–Ruotsi ja Yhdysvallat–Japani.

Välieräparit määräytyvät lohkovaiheen jälkeisen rankingin perusteella niin, että parhaiten rankattu kohtaa välierässä huonoimmin rankatun. Rankingin toiseksi paras maa saa vastaansa rankingin toiseksi huonoimmin joukkueen.

Jäljellä olevista joukkueista USA on rankingissa paras, Kanada toiseksi paras, Tshekki kolmanneksi paras, Suomi neljänneksi paras, Saksa viidenneksi paras, Ruotsi kuudenneksi paras ja Japani huonoin.

Sikäli kuin turnauksen suursuosikit USA ja Kanada pitävät pintansa, Suomi saa lauantain välierään vastaansa jomman kumman näistä maista.

Jos USA ja Kanada voittavat ottelunsa ja Tshekki voittaa Saksan, välieräparit olisivat USA–Suomi ja Kanada–Tshekki. Jos USA ja Kanada voittavat mutta Saksa kukistaa Tshekin, välieräparit olisivat USA–Saksa ja Kanada–Suomi.

Lauantain välierien jälkeen pronssiottelu ja loppuottelu mitellään sunnuntaina.