Naisleijonat on kiinni finaalipaikassa! Suomi tekisi historiaa kaatamalla Kanadan

Naisleijonat johtaa parhaillaan käynnissä olevaa jääkiekon MM-välierää maalein 3-2. Suomen naiset eivät ole ikinä aikaisemmin päässeet MM-finaaliin.

Ottelu on ollut melkoinen trilleri, sillä Naisleijonat siirtyi toisessa erässä 2-1-johtoon Jenni Hiirikosken maalilla. Asema ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Kanada tasoitti tilanteen vain minuuttia myöhemmin.

Suomi sai kuitenkin lisää aihetta hymyyn, kun vasta 16-vuotias Nelli Laitisen laukauksen maaliin ohjannut Susanna Tapani vei joukkueen 3-2-johtoon.

Kanadan tilannetta tarkistettiin kolmannen erän lopulla, mutta tuomaristo totesi erittäin pitkän videotarkistuksen jälkeen, ettei kyseessä ole maali.

Käynnissä on ottelun kolmas erä. Suomi tekisi voitolla historiaa: Naisleijonat ei ole koskaan aikaisemmin päässyt MM-finaaliin tai kaatanut Kanadaa MM-kisojen pudotuspelivaiheessa.

Ottelun kolmatta erää on noin yhdeksän minuuttia jäljellä.