Mainos

Naiset syövät miesseurassa vähemmän

Tutkimusryhmä väittää, että naiset valikoivat lautasensa sisällön pöytäseuran mukaan. Naiset syövät naisten seurassa enemmän kuin miesten kanssa ruokaillessaan.

Uuden tutkimuksen mukaan naiset syövät vähemmän, jos ruokaseurana on kaksilahkeinen. Psykologi Meredith Young McMasterin yliopistosta Ontariosta tutki tiiminsä kanssa lähes viidensadan opiskelijan ruokakäyttäytymistä kampuksen kantiineissa.

Tutkimus paljasti, että miesseurassa istuva nainen söi useammin vähäkalorisen annoksen kuin naisseurassa ruokaileva kanssassisar. Miehet söivät yhtä paljon ruokaseuran sukupuolesta riippumatta.

Tutkijat ehdottavat, että naiset yrittävät lähettää lautasensa sisällöllä positiivisia viestejä mahdolliselle kumppanille.

– Salaatinlehtien on tarkoitus sanoa "Olen nätti ja viehättävä, pidän huolta itsestäni", Young sanoo Guardian-lehden sivustolla.

Miesten annosten kalorimäärä oli tutkimuksen mukaan noin 716 kaloria ja naisten 609. Naisten annosten kalorimäärä oli miesten kanssa syödessä kesimäärin vain 552 kaloria, mutta naisten kanssa ruokaillessa 665 kaloria.

Erikoinen huomio oli, että naiset syövät vähemmän myös seurueessa, jossa on sekä miehiä että naisia.

– Heti kuin seurueessa on mies, naisten syömä kalorimäärä vähenee, Young kertoo.

Lähteet: Guardian, emedicinehealth.com, Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.