Naiset paljastavat: Tästä syystä inhoan sukkahousuja!

Ovatko sukkahousut joka naisen luottovaruste vai pakollinen paha? Helmen lukijat kertoivat kertovat mielipiteensä.

Haarakiilat ja kärkivahvikkeet saavat jotkut näkemään punaista siinä missä toiset vannovat sukkahousujen näppäryyteen. Luottavatko naiset sukkahousuihin tilanteessa kuin tilanteessa vai ovatko ne ikuinen riesa? Helmen kyselyyn vastasi runsaat 1260 lukijaa. Vastanneista 48 prosenttia ovat sitä mieltä, että sukkahousut ovat kamalaa piinaa, eivätkä ikinä istu kunnolla. 27 prosenttia kertoi, ettei koskaan käytä sukkahousuja. 26 prosenttia puolestaan vannoo sukkahousujen nimeen ja käyttävät niitä päivittäin.

Kiristävät, roikkuvat ja ahdistavat

Suurin osa vastanneista, 48 prosenttia, oli sitä mieltä, että sukkahousut ovat aina epämukavat jalassa. Joko ne roikkuvat haaroista liian alhaalla, puristavat vyötäröä tai menevät muuten vaan mutkalle. Epämukavista ja hiostavista ominaisuuksista huolimatta sukkahousut kuuluvat käytännön syistä vaatekaapin varusteisiin.

– Yleensä sukkahousut menevät kierteelle reisistä, varsinkin kun ne on pessyt pari kertaa. Inhottavaa! Vyötäröllä on yleensä aina liikaa sukkahousua ja ne puristavat ja nostavat mahaläskejä kohti tissejä ja vyötärönauha survoutuu makkaroiden väliin. Ahdistavaa! Enkä ole edes mikään läskiläjä.

– Sukkahousut, mikä vitsaus naiselle! Niiden on pakko olla miehen keksimät. Koskaan ei löydy sopivia, varsinkaan kun niitä ei voi sovittaa. Vaikka maksaisit niistä mitä, ei ole takeita, että saat ne edes jalkaan asti ilman että hajoavat. Kerran käytetyt juhlasukkahousut kelpaavat varmuudella toiseen käyttöön ainoastaan talvella farkkujen alle, jos nyt kestävät edes jossakin kunnossa yksien juhlien ajan.

– Sukkahousut ovat kamalat pukea ja riisua. Aina saa pelätä, että ne hajoavat ennen juhlien loppua. Varsinkin kissaihmisen kauhistus!

– Sukkahousuista joutuu maksamaan suhteettoman paljon, jos on lyhyt, pieni ja pullea... ja sitten ne eivät kuitenkaan kestä sitä yhtäkään käyttökertaa. Varsinaista tuhlaamista.

– Turvottavat mahaa ja aina jää sellainen ikävä jälki vyötärölle, joka helposti näkyy myös hameen ja puseron alta, vaikka en ole edes lihava ihminen eli ei paljon vatsamakkaroita. Sääret kyllä näyttävät hyvältä, kun valitsee oikeanlaiset sukkikset.

– Olen joskus miettinyt, että ehkä en vain osaa ostaa oikean kokoisia sukkahousuja. Niiden käyttäminen on aina yhtä kamalaa. Ne valuvat haaroista ja kiristävät vyötärölle makkaran. En pukeudu sukkahousuihin kuin pakosta!

– Kamalaa piinaa tosiaan, mutta pakkohan niitä on käyttää kun sääret näyttävät niin hirveiltä ilman. Varsinkin talvella joudun pistämään ylle koska kalpeat, laikukkaat jalat niitä kaipaavat. Muuten on juhlissa epämukava olo.

– Takapuoli hikoaa ja haaroväli housuista tuntuu usein olevan liian alhaalla. Polvisukat ja stay-upit ovat paljon parempi vaihtoehto.

"Sukkahousut kunniaan!"

26 prosenttia vastanneista pitää sukkahousuista monista eri syistä: ne tekevät sääristä kauniit, lämmittävät tarpeen tullen talvella ja asuvalintoihin saa vaihtelua erivärisillä sukkahousuilla. Jos aurinko ei ole ehtinyt tarttua sääriin, saa sukkahousuilla jaloista myös ruskettuneemman näköiset.

– Olen varmaan ainut ihminen tässä maailmassa, joka on aidosti sitä mieltä että sukkahousut ovat ihania. Tyttäreni sanoo minua "sukkahousufriikiksi". Niillä saa mainiosti piilotettua makkarat, housut sujahtavat jalkaan helposti ja ne peittävät ikävät pintaverisuonet sekä suonikohjut. Pidän sukkahousuja kesäisinkin sään salliessa.

– Sukkahousut ovat ihanat etenkin syksyllä, kun ilmat viilenevät ja talvella, kun on kovat pakkaset. Helppohoitoiset ja niin mukavan lämpöiset. Paksuuksiakin löytyy niin juhlaan kuin arkeen.

– En sanoisi niiden olevan ihania, enkä kyllä käytä päivittäin. Silti, niin ohuet kuin ne ovatkin, lämmittävät yllättävän paljon. Ne peittävät mukavasti pieniä nirhaumia, mitä ihoon on tullut kesän aikana. Peittävät myös vähäiset selluliittini kokonaan piiloon. Keväisin, ennen kuin oli ihan shortsikeli, käytin pitkiä ja lämpimiä neuleita. Alaosana toimivat shortsit, joiden alla oli sukkahousut! Ja omat sukkahousuni saivat ainakin ihoni näyttämään ruskettuneemmalta. Miinuksena vyötäröltä huono istuvuus mallissa kuin mallissa! Vähän kiristää ja puristaa. Täytyy myös shortsien kanssa pidettäessä osata löytää sukkahousut, jossa ei ole kiiltävää pintaa.

– En käytä joka päivä, mutta en silti vihaa sukkahousuja. Niiden avulla saa siistin lookin hameen kanssa, ne tukevat ja napakoittavat ja antavat sävyä jaloille. Ja tarkoitan nyt nimenomaan laadukkaita sukkahousuja! Kesällä käytän välillä stay up-sukkia ja saatan arkioloissa pitää hametta ilman sukkahousuja, mutta töissä en koskaan olisi avojaloin! Olen kuullut vanhojen sanovan, että "on säädytöntä olla ilman sukkahousuja", ja minusta se pitää aika hyvin paikkansa muun muassa juhlissa ja työpaikalla! Sukkahousut kunniaan!

– Lämmittävät ihanasti. Perusmustat ja ruskeat hyvät, mutta halutessaan löytyy ihania värejä, kuoseja ja paksuutta voi vaihdella tarpeen mukaan!

– Sukkahousut ovat lähes välttämätön vaate, ilman niitä en tarkene talven läpi. Valikoima on tätä nykyä erittäin monipuolinen. On eri vahvuuksia ja värejä. Niillä saa muuteltua asua eri tyylisiksi. Myös rumat ja kalpeat sääret saa kivasti peittoon ja voi pitää hameita, vaikka sääret eivät olisi juuri sievimmillään.

– Käytän paljon hameita, jotka näyttävät hyvältä sukkahousujen kera. Lisäksi ne hoikentavat ja tunnen olevani paljon paremman näköinen.

"Kamalat kapistukset, kuten rintaliivitkin"

27 prosenttia vastanneista kertoi, ettei koskaan käytä sukkahousuja. He menevät juhliinkin mieluummin paljain säärin – tai pukeutuvat housuihin tai legginseihin.

– En ole ikinä oppinut käyttämään sukkahousuja. Ne eivät koskaan istu haaroista, tuntuvat inhottavilta. Joskus juhlissa olen saattanut pitää sukkiksia, mutta nykyään en enää juhlissakaan. Luulen, että leggarit ovat vieneet sukkahousuilta tilausta. Olen mieluummin paljain säärin kuin sukkiksilla.

– Sukkahousut ovat aivan järkyttävät! Naiselliset sukat ja sukkanauhat ovat aivan ihanat.

– Ovat ihan hirveät, ahdistavat, puristavat, hiostavat ja hajalla ennen kuin ovat päällä.

– Kuivattavat ihon, kinnaavat ja ärsyttävät. En huoli, enkä käytä.

– Sukkahousut hajoavat helposti ja ovat todella epämukavat!

– Ei vaan ole mun juttu. Housuihmisenä en edes tarvitse niitä. Nilkkasukat saavat luvan riittää.

– Kamalat kapistukset. Samaan kategoriaan menee rintaliivit. En ole tykännyt koskaan. En pidä kuin pakosta. Kotona en ollenkaan.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja