Mainos

Naisen vangitsijan uskomaton huijaustarina: Peruukki, valenimi ja seksivaateita

Nuoren naisen vangitsemisesta tuomittu nainen on syyllistynyt myös erittäin tuottoisiin huijauksiin.

Samalla kun ihmiskaupasta, Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet myös kahdesta törkeästä petoksesta. Nainen huijasi vuosina 2011 ja 2013 kahdelta mieheltä yhteensä liki satatuhatta euroa.

Molemmat huijaukset noudattivat samaa kaavaa. Uhrit löytyivät seuranhakuilmoituksella ja nainen vietti aikaa molempien kanssa ennen varsinaista huijausta.

Epämääräisen asuntokaupan avulla nainen sai miehiltä kymmenien tuhansien eurojen lainan, jota ei ollut tarkoitus maksaa takaisin. Uskottavuutta huijaukseen toi se, että mukana oli kiinteistönvälittäjänä esiintynyt, tuntemattomaksi jäänyt mies.

Vaalea peruukki päässä

Ensimmäinen huijauksista tapahtui naisen ollessa vielä alaikäinen, vuoden 2011 helmi-maaliskuussa.

Nainen oli laittanut seuranhakupalstalle ilmoituksen, jossa hän kertoi etsivänsä miesseuraa. Tapahtumahetkellä 71-vuotias mies oli nähnyt ilmoituksen ja vastannut siihen tekstiviestillä.

Salanimellä Katja Laine esiintynyt nainen soitti miehelle viikon kuluttua ja he sopivat tapaamisen Kuopioon. Parivaljakko kirjautui ensitapaamisellaan hotelli Puijonsarveen ja he yöpyivät rikoksen tapahtuma-aikana Kuopion seudulla eri hotelleissa.

Yhdessäolon aikana uhri osti naiselle erilaisia tavaroita, kuten meikkejä, laukun ja puhelimen. Miehen toiveesta nainen alkoi käyttää polkkapituista vaaleaa peruukkia. Mies piti vaaleista naisista, joten nainen pukeutui peruukkiin myös nukkuessaan.

Naisen mukaan mies oli vaatinut häneltä seksuaalista kanssakäymistä ja hyvittänyt siten tapahtumia ostamalla naiselle tavaroita ja antamalla rahaa. 

"Kiinteistönvälittäjä" juonessa mukana

Törkein huijaus tapahtui, kun nainen kertoi miehelle tarvitsevansa 30 000 euroa kiinteistön ostoon. Rahoilla hänen oli tarkoitus lunastaa kerrostalohuoneisto itselleen.

Nainen oli ollut ostosta yhteydessä myös kiinteistönvälittäjään, jonka kanssa mieskin oli keskustellut. Kiinteistönvälittäjä lupasi lähettää miehelle postitse kuitin kaupoista. 

Oli myös puhetta, että mies saisi omistusosuuden huoneistosta.

Kiinteistönvälittäjän mukaan nainen oli saamassa kesällä perinnön ja maksaisi hyvän koron miehen lainaamalle summalle. Nainen ja kiinteistönvälittäjä kertoivat huijatulle miehelle, että nainen oli saamassa perintöä vanhemmiltaan, jotka olivat kuolleet liikenneonnettomuudessa.

Mies nosti naiselle kaikkiaan 40 000 euroa, jotka nainen sanoi toimittavansa kiinteistönvälittäjälle. Nainen ja kiinteistönvälittäjä eivät halunneet rahoja tilisiirrolla, ettei se näkyisi verotuksessa. 

Mies ei enää nähnyt rahoja ja hän kokeekin tulleensa törkeästi huijatuksi. Nainen valehteli miehelle henkilöllisyytensä. Mies ei myöskään tiennyt naisen olevan romani, eikä hän omien sanojensa mukaan olisi antanut naiselle rahoja, jos olisi tiennyt hänen taustastaan.

Nyt valenimi oli Jaana Laine

Toinen tapaus sattui parin vuoden päästä edellisestä. Tällä kertaa nainen esiintyi Jaana Laineena ja seuranhakuilmoitus oli nyt television treffilinjalla.

Nainen kertoi, että hänen tätinsä oli muuttamassa Espanjaan ja hänen Tampereella sijaitseva asuntonsa jäisi siten tyhjilleen. Kolmen viikon tuttavuuden jälkeen nainen ehdotti uhrille, että tämä laittaisi oman asuntonsa myyntiin ja lainaisi naiselle rahaa tädin asunnon ostoa varten. 

Naisen ideana oli, että pariskunta voisi muuttaa asuntoon yhdessä asumaan. Sitä ennen mieheltä tarvittaisiin kuitenkin 50 000 euroa.

Mies myi asuntonsa ja toimitti seuraavana päivänä naiselle 50 000 euroa shekkeinä. Nainen kuitenkin totesi, ettei täti voinut valitettavasti ottaa vastaan shekkejä, jolloin raha vaihdettiin käteiseksi.

Rahanvaihdon jälkeen pari suuntasi tamperelaiseen ravintolaan, jossa tilattiin juomat ja juteltiin. Nainen sanoi käyvänsä vessassa ja pyysi samalla uhrin puhelinta lainaksi.

Pian mies huomasi, että nainen oli pitänyt kättään tämän takintaskussa ja sinne laitetut rahat olivat kadonneet. Kun nainen tuli vessasta, mies pyysi niitä takaisin, mutta nainen sanoi vievänsä ne saman tien tädilleen.

Nainen ei kuitenkaan palannut enää ravintolaan.

Vielä yksi huijausyritys

Uhrin mukaan nainen oli puhunut suhteen aikana naimisiinmenosta ja kertonut saavansa perinnön kesällä. Idea oli, että tästä perinnöstä hän olisi sitten maksanut oman osanasa tädin asunnosta.

Mies kertoi nähneensä naisen vielä samana päivänä rautatieasemalla, mutta nainen ei ollut vastannut hänen huutoonsa. Myöhemmin päivällä uhria yritettiin houkutella henkilöautoon, jossa oli useita romaninaisia.

Naiset kertoivat, että asuntorahat saanut nainen oli jäänyt vangiksi ja hänen vapauttamisekseen tarvittiin 5 000 euroa. Uhrilla ei kuitenkaan enää ollut rahaa, mutta hän matkasi naisten kyydissä Helsinkiin.

Myöhemmin nainen soitti ja sanoi, ettei enää halunnut olla uhrin kanssa tekemisissä, eikä hän myöskään tule saamaan rahojaan takaisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.