Naisen epäillään harrastaneen seksiä koiran kanssa kahden miehen katsoessa Yhdysvalloissa

Kolmelle henkilölle on nostettu syytteet tapauksessa, jossa yhdysvaltalaisen naisen epäillään järjestäneen kahdelle miehelle mahdollisuuden seksitapaamiseen koiran kanssa Teksasissa.

Viranomaisten mukaan miesten epäillään mahdollisesti katsoneen, kun nainen harrastaa seksiä koiran kanssa. Toinen miehistä oli koiran omistaja. Tapaus sattui joulupäivänä vuonna 2017.

Syyttäjien mukaan toinen miehistä halusi uroskoiransa olevan kontaktissa ihmisen sukuelinten kanssa 1-vuotissyntymäpäivänään. Mies halusi antaa kokemuksen lahjana koiralleen.

Nainen on kertonut poliisille, ettei tapaamista koskaan järjestetty. Teksasin lain mukaan kuitenkin pelkästään kyseisen teon suunnittelemisesta voidaan nostaa rikossyyte.

Tapaamisia sovittu somessa

Kiinteistövälittäjänä työskentelevän naisen epäillään järjestäneen eläimiin sekaantumisia sisältäviä tapaamisia useamminkin. Hänen väitetään käyttäneen sosiaalisen median kanavia tapaamisten järjestämiseen Houstonissa.

Senaattori Carol Alvarado sanoo CNN:lle, että Teksas oli Yhdysvaltojen viimeinen osavaltio, joka kielsi eläimiin sekaantumisen lailla vuonna 2017.

– Olen iloinen nähdessäni, että laki toimii. On valitettava, että ihmiset sekaantuvat tällaiseen toimintaan, Alvardo sanoo.

Ei Suomen rikoslaissa

Suomessa eläimiin sekaantuminen ei ole laissa kielletty. Teko saattaa kuitenkin olla eläinsuojelurikos, mikäli eläimelle aiheutuu teosta haittaa, tuskaa, kärsimystä tai muuta kipua.

Eläimiin sekaantuminen poistettiin rikoslaista vuonna 1971, kun ajateltiin, että rangaistuksen sijaan moista toimintaa harjoittavalle henkilölle tulisi ensisijaisesti hankkia apua.

Asiaan saattaa kuitenkin tulla Suomessakin muutos. Suomen edellinen hallitus esitti sukupuoliyhteyttä eläimen kanssa kiellettäväksi vuonna 2017 tehdyssä lakiesityksessä eläinten hyvinvoinnista. Lain on tarkoitettu tulevan voimaan vuoden 2021 alusta.

Tällä hetkellä Suomi on yksi viimeisistä Euroopan valtioista, joissa sukupuoliyhteyttä eläimen kanssa ei ole kriminalisoitu.

Sika ja mies Oulussa

Vuonna 2017 Suomessa puhutti poliisin tiedottama tapaus, jossa mies "antautui sian astuttavaksi" Oulussa. Käytännössä sika olisi siis yhtynyt mieheen.

Maa- ja metsätalousministeriön ylitarkastaja ja eläinsuojelujuristi Minna Ruotsalo kertoi tuolloin MTV Uutisille, että tällaisessa tapauksessa on vaikea todentaa teon aiheuttaneen eläimelle tarpeetonta kärsimystä.

– Rikoksen toteennäyttäminen voi olla hankalaa myös tilanteessa, jossa ihminen yhtyy isokokoiseen eläimeen, Ruotsalo sanoi.

Lähteet: CNN, Minilex, Finlex

Lisätty 11.9. kello 14.38 tieto naisen kertomuksesta, ettei suunnitelmaa koskaan toteutettu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja