Nainen valmisti kaulakorun poistetuista häpyhuulistaan: "Muistutus siitä, että koskaan ei tulisi kärsiä vaieten"

Pitkään kroonisen kivun kanssa elänyt nainen toivoo, että ihmiset uskaltaisivat pyytää apua ongelmiinsa. Kenenkään ei tarvitse kärsiä hiljaa.

Kun lontoolainen alusvaatemalli ja bloggari Tracy Kiss asteli lääkärin vastaanotolle sisemmissä häpyhuulissaa tuntemansa kovan kivun vuoksi, hän ei osannut aavistaa, että tämä käynti tulisi muuttamaan hänen elämänsä lopullisesti. Lääkäri kertoi naisen häpyhuulten rakenteen poikkeavan normaalista, mikä oli aiheuttanut hänelle kivun ja ärsytyksen lisäksi myös kystan.

Traceyn sisemmät häpyhuulet olivat lääkärin mukaan ulompia pidemmät, mikä se sai ne pullistumaan ulos hänen kehostaan. 

– Alusvaatteet, farkut, pyöräily ja istuminen kovalla alustalla ovat aina aiheuttaneet epämukavaa oloa päivittäin, mutta en ymmärtänyt, että tämä johtui siitä, että genitaalialueeni olisi epänormaali, Tracey kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tunnen itseni petetyksi. 29 vuoteen en tiennyt, että minussa olisi jotain vikaa. Jos minulle olisi kerrottu asiasta koulun seksivalistustunnilla tai jos kätilöni olisi kertonut siitä ollessani raskaana, olisin tehnyt hoitopäätöksen paljon aikaisemmin.

Lääkärin mukaan tämä kysta ei välttämättä jäisi ainoaksi, vaan nainen saattaisi kärsiä kystoista koko loppuelämänsä ajan. Valitettavasti tähän vaivaan ei ole parannuskeinoa, vaan ainoa vaihtoehto ongelman korjaamiseksi on häpyhuulten poistoleikkaus.

Nainen valmisti kaulakorun palkinnoksi kivun voittamisesta

Sen jälkeen, kun naisen häpyhuuliin oli ilmestynyt jo toinen kysta saman kuukauden aikana ja kivut olivat yltyneet sietämättömiksi, hän päätti valita leikkauksen. Traceylla oli kuitenkin kirurgille erikoinen pyyntö.

– Kysyin häneltä muina miehinä, saisinko pitää häpyhuulet muistona. Kuin palkinnoksi siitä, että olisin vihdoin vapaa kivuista, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tracey halusi valmistaa poistetuista häpyhuulistaan kaulakorun, joka symboloi kroonista kipua, josta hän olisi vihdoin vapaa.

– Kukaan ei tunnista, että kaulakorussani on häpyhuulet, sillä se ei ole jotain, jota odotat näkeväsi. Minä näen glitterillä peitetyt häpyhuuleni muistutuksena siitä, että koskaan ei tulisi kärsiä vaieten.

– Ainoa keino, jolla voit rikkoa tabuja ja avata keskustelua terveydestä, on puhua siitä. Toivon, että tämä inspiroi ihmisiä tuntemaan kehonsa paremmin ja etsimään apua nyt. kun tiedät sen olevan mahdollista. Sinun ei tarvitse elää kivun kanssa, Tracey toteaa.

Lähde: TeenVogue

***

0:40

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja