Nainen rysäytti sähköpotkulaudalla miehen selkään – mursi tältä reisiluun

Miten sähköpotkulautaonnettomuuksia saataisiin vähennettyä? 9:16
Katso myös: Miten sähköpotkulautaonnettomuuksia saataisiin vähennettyä, kysyttiin Viiden jälkeen ohjelmassa viime huhtikuussa.

Sähköpotkulautaa kevyen liikenteen väylällä ajanut nainen törmäsi mieheen ja sai sakot vammantuottamuksesta.

Tapaus sattui Jyväskylässä Yliopistonkadulla heinäkuussa vuonna 2022. Nainen oli väistänyt vastaan tullutta pyöräilijää oikealle jalkakäytävän puolelle, törmäten samaan suuntaan matkalla olleeseen jalankulkijaan selkäpuolelta.

Sekä jalankulkija että sähköpotkulautailija kaatuivat maahan. Jalankulkijamies menetti tajuntansa ja häneltä murtui ranne sekä reisiluu. Reisiluun murtuma vaati leikkaushoitoa.

Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri 8:12
Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri.

Nainen myönsi tapahtuneen ja kertoi kyseessä olleen vahinko. Hän ei kertomansa mukaan ollut havainnut jalankulkijaa ajaessaan noin 15–20 kilometriä tunnissa.

– Vastaajan olisi edellä kuvatuissa olosuhteissa kuitenkin tullut hiljentää ajonopeuttaan ja tarkkailla muita tienkäyttäjiä. Vastaajan menettely on tältä osin ollut huolimatonta, tuomiossa kirjoitetaan.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen naisen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 50 päiväsakon rangaistukseen. Hänen tuloillaan se tarkoitti 300 euron seuraamusta.

Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 6000 euroa kivusta ja muusta tilapäisestä haitasta, minkä lisäksi hänen maksettavakseen tuli sairaala- ja oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio on lainvoimainen.

Sähköpotkulautailija sai kovat sakot 0:42
Poliisi seurasi sähköpotkulautailijan touhua aitiopaikalta. Katso tapahtumien kulku videolta.

Lue myös:

    Uusimmat